Izdaiļojot pilsētu, jācer uz rēzekniešu goda prātu

foto rezekne.lv
foto rezekne.lv

Rēzekne top skaistāka, par prieku un lepnumu tās iedzīvotājiem – īstenajiem pilsētas saimniekiem, kuri mīl savu pilsētu, sargā un rūpējas par to. Taču diemžēl pilsētā vēl arvien notiek vandālisma gadījumi, kad tiek lauzti jaunie kociņi, bojātas ēku sienas, no puķu dobēm un zālieniem izplūkti iedēstītie tur dekoratīvie krūmi. Tā pagājušas nedēļas nogalē Pašvaldības policija konstatēja, ka tika izrauti 15 kadiķu krūmi un salauzta kārtējā liepa, informē Rēzeknes pilsētas domes Sabiedrisko attiecību nodaļa.

Jebkurā cilvēka darbībā ir loģika, un katrai darbībai ir savs mērķis, savs iemesls. Grūti noticēt, ka ir loģisks paskaidrojums tiem vandālisma gadījumiem, kuri nereti notiek mūsu pilsētā. Vai taps bagātāks, laimīgāks un gūs paliekošu gandarījumu cilvēks, kurš zog, lauž, sit un plēš visu, kas vien pagadās pa rokai? Diez vai. Drīzāk jau otrādi – ja notvers (bet vienreiz notvers gan!), tad būs jānomaksā sods par savām izdarībām un jāsedz pilsētai izdarītie zaudējumi. Un atbildība par šādu dažu rēzekniešu attieksmi pret savu pilsētu ir jāuzņemas visai sabiedrībai, taču visvairāk – jauniešu un bērnu vecākiem, kuriem gan būtu jāatrod iespēja mācīt savu bērnu uzvesties sabiedrībā, saudzēt savu pilsētu un cienīt citu cilvēku darbu. Pēc Rēzeknes pilsētas pašvaldības policijas vietnieces Sandras Grigales teiktā, par pilsētas apstādījumu bojāšanu (arī zagšanu) var uzlikt naudas sodu līdz pat 200 latiem. Pašvaldības policija patrulē pilsētas ielas nepārtraukti, un vainīgie pilsētas bojāšanā saņems pelnīto sodu. Piemēram, tika atklāti tie, kuri apzīmēja Rēzeknes pilsdrupas, taču šinī gadījumā policija bija pretimnākoša, vaininieki paši nomazgāja savus „gleznojumus” un ar to incidents tika izsmelts. 

Šķiet, ka vēršanās pie vandāļu goda, kauna un sirdsapziņas ir pilnīgi bezcerīga nodarbe, tādēļ pilsētā eksistē policija, tādēļ jau drīz Atbrīvošanas alejā tiks novietotas videokameras un tādēļ Rēzeknes pilsētas dome ir izsludinājusi simts latu prēmiju tam, kurš palīdzēs vandāļu notveršanā. Pieņemts lēmums par to, ka patrulēšanas brigādes turpmāk izbrauks pilsētas ielās biežāk, nekā līdz šim, un arī plānots ieviest bargāku sodu par šāda veida pārkāpumiem. Taču jācer, ka viss, kas tiek darīts pilsētas šodienas un nākotnes labā, tomēr tiks no rēzekniešu puses novērtēts pozitīvi un ka šādi vandālisma gadījumi mūsu pilsētā izzudīs pavisam.    


Написать комментарий