Viena no Daugavpils skolām kļuva par labāko valsts skolu reitinga laureātu

foto gorod.lv
foto gorod.lv

Pirmdien, 29.oktobrī, Latvijas Nacionālajā operā notiks Draudzīgā Aicinājuma fonda un Nordea bankas organizētā labāko valsts skolu svinīgā apbalvošanas ceremonija.

Neskatoties uz to, ka pēdējo divu gadu laikā Draudzīgā Aicinājuma fonds pārtraucis balvu pasniegšanu, mācību gada sākumā tas parasti izveido skolu reitingu, pamatojoties uz eksāmenu rezultātiem. Jāatzīmē, ka šobrīd minētais reitings tiek uzskatīts par objektīvāko Latvijas skolēnu zināšanu līmeņa novērtējumu.

Pirms apbalvošanas pasākuma rīkotāji parasti saglabā intrigu un neizpauž reitinga rezultātus. Tomēr Nordea banka Sabiedrisko attiecību speciāliste Inese Salmiņa ziņoja, ka vienai no Daugavpils skolām tiks pasniegta Fonda balva.

Par labāko Latgales skolu tika atzīta Dagdas vidusskola, kas aizvadītajā gadā izcēlās ar labākiem rezultātiem. Kā arī laureātu vidū ir Špoģu vidusskola un Aglonas vidusskola.
Šogad tika apbalvotas ne tikai labākās ģimnāzijas, pilsētas, lauku un speciālās skolas, bet arī pirmo reizi tiks novērtēti latviešu valodas un literatūras rezultāti mazākumtautību skolās.

Starp citu, Draudzīgā Aicinājuma fonda 10 gadu pastāvēšanas laikā tas katru gadu pasniedza balvu – metālisku pūces statueti – Krievu vidusskolai-licejam. Šajā laikā Krievu vidusskola-licejs 5 reizes tika atzīts par valsts labāko skolu.


Написать комментарий