''Liverpool'' pieveic ''Anzhi'', ukraiņi iznīcina Itālijas vicelīderi

foto sboyzlife.blogspot.com
foto sboyzlife.blogspot.com

Vēlā ceturtdienas vakarā tika aizvadītas visas UEFA Eiropas līgas 3. kārtas spēles. Centrālajā spēlē A grupā ''Liverpool'' savā laukumā ar 1:0 pieveica Mahačkalas ''Anzhi'', kļūstot par grupas līderi. F grupā nevainojami turpina ukraiņu ''Dnipro'', kas šoreiz sakāva pašreizējo Itālijas A sērijas vicelīderi ''Napoli''.

A grupā šovakar tika aizvadīta centrālā spēle, kurā ''Liverpool'' savā laukumā uzņēma Mahačkalas ''Anzhi''. Angļi vairāk uzbruka, vairāk sita pa vārtiem un pelnīti uzvarēja (1:0), lai arī iespējas bija arī viesiem. Vienīgos vārtus 53. minūtē guva Stjuarts Daunings, kurš veiksmīgi nospēlēja individuāli, tiekot vaļā no aizsarga un beigās spēcīgi un precīzi raidot bumbu vārtu tīklā. Otrajā grupas spēles Šveicē ''Young Boys'' mazliet negaidīti ar 3:1 apspēlēja itāļu ''Udinese'', tādējādi par grupas līderi kļuvusi ''Liverpool''.

Saistoša spēle aizvadīta C grupā, kur tikās Vācijas un Francijas augstāko līgu klubu - Menhengladbahas ''Borrusia'' un ''Marseille''. Lai arī spēle bija līdzīga, labāk savas iespējas izmantoja vācieši, izcīnot uzvaru ar 2:0. Otrajā spēlē turku ''Fenerbahce'' viesos uzvarēja (1:0) Kipras AEL un kļuva par vienīgo līderi grupā.

E grupā ļoti neveiksmīgi spēlēt turpina vācu ''Stuttgart'', kas savā laukumā nespēja pieveikt arī dāņu ''Kobenhavn'', pamatīgi sarežģījot sev situāciju par izkļūšanu no grupas. Otrā grupas spēlē Rumānijas ''Steaua'' ar 2:0 pieveica Latvijai labi zināmo norvēģu ''Molde'', tādējādi nostiprinoties tabulas vadošajā pozīcijā.

Fantastiski F grupā spēlēt turpina ukraiņu ''Dnipro'', kas izcīnījusi trešo uzvaru trīs spēlēs. Šoreiz krita pašreizējā Itālijas A sērijas vicelīdere ''Napoli'' - 3:1. Jāpiemin, ka itāļi pat izdarīja vairāk sitienu vārtu rāmī (7:4), bet savus momentus pretinieki izmantoja izcili. Otrā grupas spēlē Nīderlandes PSV nospēlēja neizšķirti ar zviedru AIK, tabulā paceļoties uz otro pozīciju.

Kārtējo neveiksmi G grupā piedzīvojusi portugāļu ''Sporting'', kas šoreiz kapitulēja Beļģijā - 1:2 pret vietējo ''Genk''. Arī šoreiz var pieminēt, ka pa vārtiem vairāk sita viesi...I grupā vēl trīs punktiņus pieplusojusi Francijas ''Lyon'', kas apbēdināja sezonu ļoti neveiksmīgi iesākušo spāņu ''Athletic'' - 1:2. Abus vārtus mājinieki guva otrajā puslaikā.

H grupā pie otrajām uzvarām trīs spēlēs tika krievu "Rubin" un itāļu "Inter". Abas komandas ar identisku 1:0 savā laukumā pārspēja, attiecīgi, Azerbaidžānas "Nefci" un Serbijas "Partizan". "Rubin" un "Inter" šobrīd atrodas grupas līderpozīcijās, komandām ir pa septiņiem punktiem, bet labākas vārtu attiecības dēļ pirmie ir itāļi.

Slovēnijas klubs ''Maribor'' J grupā atņēmis punktus Anglijas Premjerlīgas klubam ''Tottenham'' - 1:1. Līdz spēles 58. minūtei, kad rezultātu izlīdzināja Gilfi Sigurdsons. Angļiem bija pārsvars, bet mājiniekiem pelnīts punkts un viena vieta augstāk arī tabulā. Otrā grupas spēlē arī itāļu ''Lazio'' nospēlēja neizšķirti (1:1) ar Grieķijas ''Panathinaikos'', un pašlaik ir līdere.

Īsts trilleris izspēlēts L grupā, kur Vācijas ''Hannover'' viesos ar 2:1 pieveica zviedru ''Helsingborg''. Viesi vadībā izvirzījās jau 12. minūtē, kad precīzi sita Mame Diufs. Mājinieki rezultātu izlīdzināja kompensācijas laika pirmajā minūtē, bet tas nebija viss - punktu pašā izskaņā pielika Didjērs Konans, izraujot ļoti svarīgu uzvaru ''Hannover'', kas vāciešiem tabulā ļāva apdzīt ''Levante''.

26.10.2012 , 10:30

sportacentrs.com


Написать комментарий