Policistam Gilberto Veilam ir izvirzītas apsūdzības par cilvēku nolaupīšanas plānošanu un nelikumīgu policijas datubāzēs izmantošanu. Par likumsarga plāniem varas iestādes brīdināja viņa šķirtā sieva.

Neviena sieviete nav cietusi, bet apsūdzētais izmantojis policijas datubāzi, lai ievāktu ziņas par potenciālajiem upuriem. Izmeklētāji Veila datorā atraduši datus par vismaz 100 sievietēm – ar fotogrāfijām, vārdiem un bieži ar tādiem privātiem datiem, kā adrese un raksturojums.

Veila bijusī sieva paziņoja policijai par dzīvesbiedra datorā atrasto informāciju. Pēc tam izmeklētāji par likumsarga plāniem uzzinājuši pārbaudot viņa saraksti ar nezināmu līdzinātāju un ziņojumus fetiša čatā.

Veils ar savu līdzinātāju pārrunājuši, ka jāizmanto hloroforms, lai upuris zaudētu samaņu. Pēc tam Veils aprakstījis, ka domā, kā upuri varētu piesiet pie kāda aparāta un cept uz lēnas uguns, lai upuris paliktu dzīvs cik ilgi vien iespējams.

Veils pat bijis pusdienās ar kādu potenciālo upuri, norāda policija. Tāpat viņš solījis par 5000 dolāriem (aptuveni 2690 lati) nolaupīt un piegādāt citu sievieti kādam sarunu biedram.

Policista advokāti apgalvo, ka tās visas ir tikai viņu klienta ”seksuālās fantāzijas”, kuras nekad nav kļuvušas par realitāti. Savukārt izmeklētāji argumentē, ka Veils ir bijis jau pārāk tuvu savu plānu realizēšanai.