Spridzinātājs pašnāvnieks mošejā Afganistānā nogalina 37 cilvēkus

foto kivanews.blogspot.com
foto kivanews.blogspot.com

Vismaz 37 cilvēki gājuši bojā pašnāvnieka spridzinātāja izraisītā sprādzienā mošejā Afganistānas ziemeļos, atsaucoties uz amatpersonām vēsta raidsabiedrība BBC.

Terorakts noticis Fārjābas provinces galvaspilsētā Meimanē. Vairāk nekā 40 cilvēki ir ievainoti. Starp bojāgājušajiem ir gan civiliedzīvotāji, gan policisti. Lūgšanu par godu musulmaņu svētku Eid al Adhas sākumam esot apmeklējis arī provinces vadītājs un policijas priekšnieks, bet viņi nopietnus ievainojumus nav guvuši.

Aculiecinieki un amatpersonas stāsta, ka pašnāvnieks pienācis pie mošejas un detonējis savu sprāgstvielu vesti pēc svētku lūgšanas beigām. Nav skaidrs, kā pašnāvnieks ticis cauri vismaz četriem drošības kontrolpunktiem, lai nokļūtu pie mošejas, vēsta BBC.

Iespējams, to izskaidro provinces amatpersonu ziņotais, ka uzbrucējs bija tērpies policijas formastērpā.

Afganistānas ziemeļos terorakti notiek retāk nekā austrumos un dienvidos. Fārjābas province tiek uzskatīta par relatīvi mierīgu vietu. Tomēr 2012. gada aprīlī Meimanē pašnāvnieks spridzinātājs uz motocikla nogalināja 10 cilvēkus pie dārzeņu tirgus amatpersonu vizītes laikā.


Написать комментарий