Izskatās, ka Daugavpilij labie darbi nav raksturīgi

foto dnd.lv
foto dnd.lv

Visā Latvijā nedēļas garumā no šī gada 22. līdz 28.oktobrim jau ceturto gadu tiek atzīmēta Labo darbu nedēļa, kuras laikā ikviens tiek aicināts vairot palīdzēšanas kultūru valstī. Akcijas ietvaros valsts iedzīvotāji tiek aicināti sniegt palīdzību līdzcilvēkiem – bērniem, slimiem cilvēkiem, pensionāriem, vientuļiem veciem cilvēkiem.

Minēto akciju aktīvi atbalstīja galvaspilsēta, kā arī vairākas valsts pilsētas un novadi, bet Daugavpils, kā izrādījās, Labo darbu nedēļā neiesaistījās.

Jaunatnes departamenta speciāliste Edīte Ivanova portālam Gorod.lv paziņoja, ka departaments nebija plānojis iesaistīties šajā pasākumā. „Esam aizņemti ar citām lietām – gatavojamies apbalvot fotokonkursa uzvarētājus, notiek sagatavošanas darbi pirms Jauniešu foruma, bet decembrī plānojam apmeklēt pilsētas skolas un pastāstīt par brīvprātīgo kustību”, - paskaidroja E.Ivanova.

Savukārt Daugavpils novada Vaboles 45.gaidu vienības meitenes kopā ar skolotājiem un pagasta Sociālās padomes pārstāvjiem katru gadu iesaistās Labo darbu nedēļā – šogad viņas palīdzēja veciem kaimiņiem sagrābt lapas, devās uz veikalu pēc pārtikas, apkopa vientuļo cilvēku kapu kopiņas un Pirmā pasaules karā kritušo karavīru piemiņas vietu.

Zināšanai: gaidas ir nepolitiskā un nereliģiskā labprātīgā kustība, kas apvieno dažāda vecuma meitenes un sievietes. Kustības mērķis ir dažāda vecuma skaistā dzimuma pārstāvju garīgā, intelektuālā, fiziskā attīstība.

Sīkāka informācija par mūsu valsts iedzīvotāju piedalīšanos šajā akcijā atrodama ŠEIT


Написать комментарий