Pārvadātājs: Tallinas autobuss avarējis apledojušā ceļa dēļ; bojā gājusi stjuarte

foto cherry.lv
foto cherry.lv

Traģiskā ”Hansabuss” pasažieru autobusa avārija piektdienas rītā uz Tallinas šosejas notikusi apledojušā ceļa posma dēļ, portālu ”Delfi” informēja uzņēmumā.

Autobuss, kas bija ceļā no Rīgas uz Tallinu, plkst.7:05 avarēja slidena ceļa posma līkumā spēcīgā vēja un apledojušā ceļa dēļ. Negadījums noticis 20 kilometru attālumā no Rīgas, aiz Ādažiem, netālu no Gaujas tilta. Avārijas rezultātā dzīvību ir zaudējusi 23 gadus vecā ”Hansabuss” darbiniece Oksana, bet autobusā esošie pasažieri un tā vadītājs nav cietuši. Negadījumu izmeklējot policija.

”Hansabuss” valdes priekšsēdētaja Neeme Tammisa uzsver, ka šī ir skumja un traģiska diena visam uzņēmuma kolektīvam. ”Mēs esam šokēti par notikušo. Oksanu kolektīvā cienīja kā brīnišķīgu cilvēku un labu darbinieci. Viņa strādāja pie mums kopš pagājušā gada februāra, bija laba un atsaucīga jauniete, kā arī strādīga kolēģe. Mēs neaizmirsīsim Oksanu. Izsākam visdziļākos līdzjūtības vārdus viņas radiniekiem un tuviniekiem un noliecam galvas sērās,” pauž Tammisa.

Tammisa arī uzsver, ka ”Hansabuss” darīs visu iespējamo, lai sniegtu atbalstu bojāgājušas tuviniekiem.

Avārijā ir nokļuvis ”Hansabuss” ”business-line” autobuss, kas izbrauca no Rīgas plkst.6.20. Pie tā stūres bija pieredzējis vadītājs ar 31 gadu stāžu. Satiksmes apstākļi negadījuma brīdī bijuši ļoti sarežģīti, pūta stiprs sānu vējš, sniga slapjš sniegs, un ceļa segums bija apledojis. Avārijā nokļuvušais 2008.gadā ražotais autobuss ”VanHoo” pirms nedēļas ir izgājis tehnisko apskati, kuras laikā tam tika uzstādītas laika apstākļiem atbilstošas riepas ar nepieciešamo protektoru dziļumu.

Autobusā ir uzstādīts ātruma ierobežotājs, un šoferis nav pārsniedzis pieļaujamo ātrumu, kā arī nebija lietojis alkoholu.

Jau ziņots, ka mediķi uz vietas palīdzību snieguši vēl četriem pieaugušajiem – trim vīriešiem un vienai sieviete - tomēr viņu traumas nav nopietnas un neviens nav hospitalizēts. Kopumā uz avārijas vietu bija devušās trīs mediķu brigādes.


Написать комментарий