Daugavpils jaunieši foruma gaitā apsprieda savu gatavību turpmākajai attīstībai

foto gorod.lv
foto gorod.lv

Pirmdien, 29.oktobrī, Daugavpils Valsts ģimnāzijā norisinājās Jauniešu forums „Daugavpils jauniešu pilsonība ES – nosacījumi un gatavība attīstībai”, kuru organizēja Daugavpils pilsētas domes Jaunatnes departaments. Forumā piedalījās ap simts pilsētas skolu parlamentu pārstāvju, dažādu sabiedrisko organizāciju speciālistu, studentu.

Departamenta vadītājs Teodors Bikovskis atzīmēja, ka pasākuma mērķis ir apspriest mūsu pilsētas jauniešu aktuālās problēmas, izvērtēt Daugavpils jauniešiem domātu produktu (pasākumu, preču, vietu, izglītības programmu utt.) aktualitāti, kvalitāti un potenciālu, kā arī noteikt nepieciešamo nosacījumu un atbalsta nodrošināšanu no pašvaldības puses 2013.gadam.

Forumā tika aicināti piedalīties dažādu nozaru eksperti: Jaunatnes departamenta vadītājs Teodors Bikovskis, pirmais vicemērs Vitālijs Azarevičs, portāla Gorod.lv media-direktore Jeļena Kuranova, Daugavpils Universitātes SZF socioloģijas katedras docētājs Dmitrijs Oļehnovičs, Daugavpils 9.vidusskolas direktors Artūrs Fedotovs, eksperti projektu jautājumos, žurnālisti. Eksperti jauniešiem novēlēja drosmi savos spriedumos, lēmumos un rīcībā, ieteica izvērtēt, kādā veidā katrs no viņiem varētu veicināt mūsu pilsētas attīstību un iedrošināja meklēt iespējas realizēt savas idejas.

Pēc neilgas oficiālās daļas foruma dalībnieki pievērsās darbam grupās, katrā no tām līdz ar jauniešiem darbojās arī eksperti un moderatori. Darba grupu ietvaros tika apspriesti konkrētie jautājumi – pilsētas jauniešu aktivitātes un viņu ieguldījums Daugavpils tēla veidošanā, jauniešu iniciatīvu atbalsts, pilsētas politiskā darbība Daugavpils attīstības jomā jauniešu acīm. Jāatzīmē, ka visu jautājumu apspriešana bija ļoti emocionāla.

Pēc Jaunatnes departamenta speciālistu domām, šāda veida foruma rīkošana pilsētai ir nepieciešama. Piemēram, pagājušā gada foruma dalībnieku izteiktās idejas tika ņemtas vērā un tika realizēti 70% ideju – tika izveidota mājas lapa, uzsākta pilsētas brīvprātīgo kustības organizācija, tiek izstrādāts jautājums par jauniešu nodarbinātības aģentūras izveidi.

Foruma rezultāti tiks apkopoti un ņemti vērā Departamenta turpmākajā darbībā, laiks rādīs, kādu atbalstu saņems forumā izteiktās iniciatīvas.



Написать комментарий