Aleksejs Mackevičs: „Mūsu mērķis ir pāreja uz mūsdienu tehnoloģiju izmantošanu izglītībā”

publicitātes foto
publicitātes foto

29.oktobrī Biķerniekos notika informatīvais seminārs, kuru organizēja Biķernieku pagasta padome sadarbībā ar Biķernieku pamatskolu un vienu no pasaulē pazīstamajiem uzņēmumiem Apple Inc. Biķernieku pagasta padomes priekšsēdētājam Sergejam Romanovam, Biķernieku pamatskolas direktoram Aleksejam Mackevičam un Apple Inc. Lietuviešu filiāles pārstāvjiem izdevās sarīkot plaša mēroga pasākumu.

Apple mācību programmu prezentācijā piedalījās Daugavpils pilsētas un novada izglītības iestāžu pārstāvji, pašvaldību atbildīgās personas, augstskolu studenti. Semināra laikā notika planšetdatoru lietošanai un to izmantošanai izglītības jomā veltītā praktiskā nodarbība. Apple Inc. mācību programmu iespējas pārsteidza pat pieredzējušos informācijas tehnoloģiju speciālistus.

Saskaņā ar Izglītības un zinātnes ministrijas ieceri izglītības sistēmas digitalizācijas programmas ietvaros tiek plānota planšetdatoru ieviešana izglītības iestādēs. Tas paredz pāreju no ierastiem mācību materiāliem uz digitālo formātu. Digitalizācijas process izglītībā jāizmanto ļoti plaši, bet priekšroka planšetdatoriem tika dota, jo tie ir viegli (planšetdatora svars sastāda 1 kg), tie ir viegli pārvietojami (kas nodrošina pieeju internetam) un ļauj izmantot mūsdienīgākās tehnoloģijas. Planšetdatorus var lietot bez datorpeles, fiziskas tastatūras vai tamlīdzīgo ierīču izmantošanas, tajos var ievadīt tekstu pat ar roku.

Aleksejs Mackevičs atzīmēja, ka, kvalitatīvi izmantojot mūsdienu tehnoloģijas, iespējams panākt vairākus mērķus. Jauno tehnoloģiju izmantošana padara mācību procesu interesantāku. Ārzemju valstu pieredze liecina, ka planšetdatoru izmantošana skolās veicina sekmības pieaugumu. Jāatzīmē, ka elektronisko mācību materiālu izmantošana nodrošina finanšu līdzekļu un resursu taupību.

Biķernieku pamatskola neplāno apstāties pie sasniegtā un kopā ar izglītības nozares speciālistiem izstrādā jaunas mācību metodes, kas ir saistītas arī ar mūsdienu tehnoloģiju izmantošanu.


Написать комментарий