Daugavpils “Daugava” pirmo reizi kļūst par Latvijas čempioni

foto sportacentrs.com
foto sportacentrs.com

Virslīgas 35. kārtā, kas bija pirmspēdējā šī gada turnīrā, priekšlaicīgi Latvijas čempiones titulu nodrošinājusi Daugavpils „Daugava”, kas Rīgā Arkādijas laukumā ar 3:1 uzvarēja „Gulbeni”.

Daugavpils „Daugava” uzvaras gadījumā pār „Gulbeni” pārējām komandām kļūtu neaizsniedzama. Kaut arī daugavpiliešu sastāvā iztrūka vairāki svarīgi futbolisti (Gongadze, Kovaļovs, Jašins, Polovinčuks), visi sagaidīja uzvaru tieši no „Daugavas”, kas līdzšinējās savstarpējās spēlēs allaž pārspēja „Gulbeni” ar sausu rezultātu (3:0, 2:0, 1:0).

„Gulbene” gan sāka aktīvi, un Hideaki Takeda 6. minūtē izpildīja itin bīstamu tālšāvienu. Pamazām iniciatīvu pārņēma „Daugava” un 15. minūtē lielisku tālsitienu veica Daniels Ola – skaisti izvilka Alberts Nikoļskis. Drīzumā gan daugavpilieši ieguva vadību. 18. minūtē acīgu piespēli izpildīja tas pats Ola, un izgājienu viens pret vienu realizēja Stenlijs Ibe (1:0). Nigērietim gandrīz uzreiz bija vēl viens lielisks moments, taču šoreiz viņam izgājienā traucēja pretinieks un pēc sitiena bumba lidoja garām. Un tomēr "Daugava" drīzumā savus otros vārtus iesita – Edgars Jermolajevs piespēlēja, un Mihails Ziziļevs no soda laukuma robežām sita precīzi (2:0)! Nenogura arī Ibe un 30. minūtē vēlreiz bīstami sita (pirms tam laba Guntara Silagaiļa piespēle), šoreiz Nikoļskis glāba. „Daugava” pārtraukumā devās pie 2:0 un jau gandrīz varēja sākt domāt par šampānieša atkorķēšanu.

Šīs domas vienatnē kliedēja Artūrs Karašausks – 50. minūtē gulbeniešu uzbrucējs veica skaistu reidu un ar fantastisku sitienu tālajā devītniekā padarīja rezultātu slidenu, vairs tikai 1:2 par sliktu pastarīšiem. Šķita, ka sāksies nervozitāte „Daugavas” darbībās, taču īstā brīdī tika iesisti trešie vārti. Ziziļevs piespēlēja Jermolajevam, kurš no kreisās malas deva uz tālo stabu, kur gan Silagaili apsteidza Ivans Gluško, ieraidot bumbu savos vārtos. „Daugava” varēja uzelpot – 3:1. Pie šī rezultāta Daugavpils futbolisti droši turēja spēles grožus savās rokās, tiesa, 70. minūtē Karašausks atkal bija bīstams, tāpat mača beigās draudīgi bija gulbeniešu tālsitieni. Kopumā gan „Daugava” ļoti pārliecinoši noveda spēli līdz uzvarošām beigām – 3:1.

„Daugava” pirmo reizi kļuvusi par Latvijas čempioni un nākamvasar pārstāvēs Latviju Čempionu līgā. „Daugava” kļuvisi par ceturto komandu aiz „Skonto”, „Ventspils” un „Liepājas metalurgu”, kas pratusi izcīnīt Latvijas čempiones titulu. Tikmēr "Gulbene" vēl var glābties no Virslīgas pamešanas - pēc nedēļas jāuzveic Rīgas "Daugava".

05.11.2012 , 08:30

sportacentrs.com


Написать комментарий