Daugavpils 10. vidusskolā bezdarbniekiem vairs nemācīs latviešu valodu

foto lat.gorod.lv
foto lat.gorod.lv

Daugavpils domes Finanšu komitejas deputāti atbalstīja Daugavpils 10. vidusskolas budžeta izmaiņas, kurš ir samazināts par 18 300 latiem, sakarā ar skolas projekta realizācijas termiņa samazināšanu.

Kā paskaidroja skolas direktores pienākumu izpildītāja Ina Kirničanska, Nodarbinātības valsts aģentūras projekts “Neformālās izglītības valsts valodas apmācības programmas realizācija bezdarbniekiem un darba meklētājiem” tika plānots līdz 2013. gada martam, bet beidzās jau 2012. gada augustā. 12 grupu vietā skolā bija tikai 5 grupas, tāpēc projekta budžets tika samazināts no 30 170 latiem līdz 11 870 latiem.

I. Kirničanska paskaidroja, ka projekta realizācijas termiņš tika samazināts, jo NVA trūkst līdzekļu. Tāpat viņa atzīmēja, ka skolā tiks turpināts cits līdzīgs projekts, kura ietvaros bezdarbnieki tiek apmācīti angļu, franču, vācu valodai un informātikai.

Atzīmēsim, ka dotais projekts paredz, ka bezdarbnieki iziet apmācību uz skolas bāzes, bet pedagogi saņem papildus darbu un samaksu. Tas, kas tika iegādāts projekta laikā tiks atstāts mācību iestādei, bet ar daļu no projekta finansējuma tiks apmaksāti komunālie pakalpojumi.
 


Написать комментарий