Šogad tiek plānots renovēt atlikušo LKC jumta daļu

foto lat.gorod.lv
foto lat.gorod.lv

Tika paziņoti konkursa rezultāti par №13 koncertzāles renovāciju, un par bēniņu un jumta remontu Daugavpils Latviešu kultūras centrā. Kārtējie remontdarbi izmaksās 36 650, 83 latus. Kā atzīmēja LKC direktore Regīna Osmane, līdzekļi par kuriem tiks veikta renovācija ir iekļauti iestādes budžetā, pie tam jumta renovācija, kā cer R. Osmane, ļaus par visām reizēm atrisināt problēmu ar pilošo jumtu.

Kā zināms, LKC jumts tiek remontēts ne pirmo gadu. Kā paskaidroja R. Osmane, jumtu varēja renovēt arī vienā reizē, bet tam bija nepieciešami lieli līdzekļi, un tāpēc tas tika darīts vairākos etapos. Iemesls kāpēc remontdarbi ievilkās, ir tas, ka LKC jumts ir ļoti sarežģīts: tam ir 5 līmeņi, un ir veidoti no dažādiem materiāliem, kuri nav visai praktiski, bet kurus arī nevar aizvietot, jo ēka ir vēsturiska.

R.Osmane paziņoja, ka vislielākās problēmas sagādā skārda jumts, tā šuves tiek bojātās sasalstot ūdenim, kurš veidojas uz plakanā jumta temperatūras svārstības dēļ. Pēdējā laikā skārda jumtu bojā vētras, kuras arvien biežāk tiek novērotas Daugavpilī. 

Pašreizējos darbus, kuru ietvaros tiks nomainītas trīs jumta daļas, plakanā jumta labiekārtošana, kā arī bēniņu nosiltināšana, izmaksās 28 519, 78 latus, darbus veiks SIA „Builder Industry”. Melnās zāles renovāciju par 8 131,05 latiem veiks SIA „BORG”.

Pēc R. Osmanes ziņojuma, celtnieki taisās veikt remontdarbus vēl šogad. LKC direktore izteica cerību, ka remontdarbi tiks veikti kvalitatīvi, kas ļaus saglabāt citu eiroprojektu laikā renovētās telpas.

Ziemas periodā joprojām no jumta tiks attīrīts sniegs. Nākamajā gadā tiks pabeigta bēniņu siltināšana.
 


Написать комментарий