IZM ieceri par plašāku svešvalodu lietošanu augstskolās vērtēs koalīcijas darba grupa

foto lat.gorod.lv
foto lat.gorod.lv

Izglītības un zinātnes ministrijas (IZM) ieceri par grozījumiem Augstskolu likumā, lai palielinātu svešvalodu lietojumu augstskolās no 2014.gada, vērtēs koalīcijas partiju pārstāvju darba grupā. Par šādu nozares ministra Roberta Ķīļa ieceri pirmdien vienojās koalīcijas sadarbības padome.

Premjers Valdis Dombrovskis (V) žurnālistiem teica, ka likumprojektu vērtēs kontekstā ar augstākās izglītības reformu plānu. Pašlaik dažādu politisko spēku viedokļi par plašāku svešvalodas lietošanu augstskolās atšķiroties. Koalīcija pie šī jautājuma atgriezīsies pēc divām nedēļām.


Savukārt Ķīlis sacīja, ka politiskajā vidē ir nepieciešams konsultāciju process, viņš nešauboties, ka līdzīgi kā ar augstskolu akreditācijas noteikumu izmaiņām vienošanos izdošoties panākt.

Jau ziņots, ka Izglītības un zinātnes ministrija jau ķērusies pie Augstskolu likuma grozījumu izstrādes, lai palielinātu ES valstu valodu lietojumu augstskolās, kā arī plašāk piesaistītu starptautiskus mācībspēkus, tos izvēloties starptautiskos konkursos.

Paredzēts, ka grozījumi spēkā varētu stāties 2014.gada septembrī.

IZM iepriekš norādījusi, ka pašreizējās Augstskolu likuma normas ierobežo valsts dibināto augstskolu darbību ‒ gan īstenojot studiju programmas, gan piesaistot ārzemju mācībspēkus.


Написать комментарий