Labie darbi – Latvijai

foto livani.lv
foto livani.lv

Līvānu 2.vidusskolas skolēni Tēvzemes nedēļā sveica Latviju dzimšanas dienā, dāvājot tai savus zīmējumus, dziesmas, dzeju un visa laba vēlējumus, vēsta Līvānu novada pašvaldība.

Tēvzemes nedēļa skolā sākās ar līdzdalību Lāčplēša dienai veltītajā lāpu gājienā. Tajā piedalījās sākumskolas skolēni kopā ar vecākiem un 5. – 12.klašu delegācijas. Jāpiebilst, ka 11.klase kopā ar audzinātāju Līgu Andersoni šo pasākumu apmeklēja gandrīz pilnā sastāvā.

Latvijas Valsts dibināšanas 94.gadadienai Līvānu 2.vidusskolas skolēni velta savus labos darbus. Tā  1.klases skolēni  zīmējumos apsveic Latvijas Republiku dzimšanas dienā. Tāpat 2.klases skolēni attēlo Latvijas skaisto dabu, bet 3.a.un 3.b klašu skolēni - savus labos darbus: sekmes mācībās, palīdzību vecākiem, rūpes par dabu un dzīvniekiem. Visi ir parūpējušies par svētku noformējumu klasēs.

Īpašs bija svētku koncerts, ko skolēni sagatavojuši kā dāvanu Latvijai. Tas svinīgi sākās ar Latvijas Republikas himnu, bet programmas turpinājumā  - dzejoļi, dziesmas, rotaļas un dejas. Pārsteigumu skatītājiem sagādāja paši mazākie skolas audzēkņi. Sagatavošanas grupas rotaļu „Kas dārzā, kas dārzā?” turpināja 1.klases izdziedātais un izdejotais „Tūdaliņ, tāgadiņ”. Vecāki atzina, ka visi skolēni bija rūpīgi gatavojušies koncertam. Pasākuma vadītāja Faina Alika izteica pateicību klašu audzinātājiem un mūzikas skolotājai Inesei Upītei par ieguldīto darbu. Svētki turpinājās ar rotaļu „Pasts ”.

Skolēni apzinās sevi kā Latvijas nākotni un par to runā svinīgajās audzināšanas stundās. Piemēram, 11.klase par tās tēmu izvēlējusies mūziku.  No Mārtiņa Brauna, Raimonda Paula, Zigmāra Liepiņa un Ulda Stabulnieka dziesmām viņi izvēlas divas dziesmas. Vienu dziesmu Latvijai, to poētiski pamatojot, un otru  - kā savu dziesmu Latvijā.

Noslēdzot šo Tēvijas nedēļas apskatu skolā, gribas ticēt, ka patiesās vērtības netiks samainītas pret īslaicīgām, ka skolēni aktīvi iesaistīsies savu vēlējumu īstenošanā un viņiem neradīsies vēlēšanās pamest savu Dzimteni.


Написать комментарий