Projekta „Mūža atvasara” ietvaros trijos pagastos tiks atvērtas veļas mazgājamās telpas

foto houzz.com
foto houzz.com

Pagājušajā nedēļā – 20. un 23.novembrī – Daugavpils novadā un Ilūkstes novadā tika rīkoti pasākumi, kuros projekta „Mūža atvasara” īstenotāji atskatījās par līdz šim paveikto un informēja klātesošos par turpmākajām projekta aktivitātēm.

Kā tika vēstīts, minētais projekts tika realizēts Latvijas-Šveices sadarbības programmas ietvaros, kuras mērķis ir senioru dzīves kvalitātes uzlabošana, viņu atbalsts un paaudžu sakaru nostiprināšana. Daugavpils un Ilūkstes novados ir notikušas apmācības senioriem psiholoģijā, motivācijas celšanā, datorzinībās, fizioterapijā, par pareizu uzturu un ķermeņa kopšanu u.c. lekciju cikla „Dzīve sākas pēc 60!” ietvaros. Tāpat arī notikuši aktīva dzīvesveida, starppaaudžu pasākumi, kuru laikā stiprināta saikne un cieņa starp dažādu paaudžu cilvēkiem, pieredzes apmaiņas braucieni un radošās darbnīcas, kurās seniori ir apguvuši kulinārijas, dārzkopības, šūšanas, adīšanas, tamborēšanas iemaņas, pavadot brīvo laiku saturīgi un pozitīvā gaisotnē.

Projekta koordinatore Ināra Pomjalova paziņoja, ka šogad Daugavpils novada Demenes, Kalupes, Višķu pagastos un Ilūkstes novada Dvietes, Bebrenes un Eglaines pagastos tiks uzstādītas veļas mazgājamās un žāvējamās mašīnas, lai nodrošinātu senioriem iespēju izmazgāt veļu, saglabājot neatkarību no apkārtējiem.

Noslēguma pasākumā piedalījās vairāk nekā 150 projekta dalībnieki, un aptaujātie seniori atzina realizētos pasākumus par noderīgiem un interesantiem, ieteica arī turpmāk rīkot šāda veida pasākumus.

27.11.2012 , 09:05

Anna Andrejeva , GOROD


Написать комментарий