LIAA: Ķīnas uzņēmējiem lielākā interese ir par sadarbību ar Latviju tranzītā un loģistikā

foto nekrize.lv
foto nekrize.lv

Ķīnas uzņēmējiem lielākā interese ir par sadarbību ar Latviju tranzīta un loģistikas jomās, kā arī informācijas tehnoloģijās un banku pakalpojumos, otrdienas rītā LNT raidījumam "900 sekundes" pastāstīja Latvijas Investīciju un attīstības aģentūras (LIAA) direktors Andris Ozols.

Viņš izteicās, ka, lai arī abas valstis ir tālu viena no otras, var izvērtēt, kādu produkciju ir izdevīgi eksportēt caur Baltijas reģionu.

"Ir grūti vadāt liela apmēra kokrūpniecības produkciju, bet nav pavisam dārgi pārvadāt farmācijas produkciju vai augstas pievienotās vērtības produkcijas klāstu arī tajā pašā mēbeļu ražošanā un citur," teica Ozols. Viņš pastāstīja, ka Ķīnas uzņēmējus interesējot arī iespējas Latvijā pabeigt Ķīnā ražotu preču izgatavošanu, iegūstot zīmi, ka produkcija ražota Eiropas Savienībā un tādējādi apejot Eiropas muitas barjeras.

Ozols atzina, ka Ķīnas uzņēmējus ostu infrastruktūras kontekstā vairāk interesējot nevis iespēja piekļūt Ķīnas mērogiem nelielajam Latvijas tirgum, bet izmantot Latviju kā pakāpienu ceļā uz Skandināvijas, Vācijas un Rietumkrievijas tirgiem.

Starptautiskais Ķīnas uzņēmējdarbības forums, kas pirmdien notika Rīgā, pulcēja 400 pasaules biznesa līderu – Ķīnas uzņēmējus un to ārvalstu sadarbības partnerus, tostarp aptuveni 100 Latvijas lielāko uzņēmumu vadītāju.


Написать комментарий