Gruzijas ciemā tika atjaunots Staļina piemineklis

foto lenta.ru
foto lenta.ru

Gruzijas ciemā Zemo Alvani, kas atrodas valsts austrumu daļā, tika atjaunots agrāk demontētais piemineklis Josifam Staļinam, ziņo „Gruzija Online”.

Piemineklis tika demontēts 2011.gada jūnijā. „Interfaks” atzīmē, ka tas tika „izmests krūmos ciema nomalē”. Vietējās varas orgānu pārstāvis Dāvids Kaadze atzīmēja, ka visu šo laiku piemineklis glabājies pie kāda uzņēmēja.

Piemineklis tika atjaunots pēc Ahmetas rajona jaunās administrācijas iniciatīvas, tuvākajās dienās notiks pieminekļa atklāšanas ceremonija.
Jāatzīmē, ka kādreiz piemineklis bijis Lielā Tēvijas kara bojā gājušajiem veltītā memoriāla daļa.

Jautājums par attieksmes pret padomju pagātni pārskatīšanu Gruzijā tika aktualizēts pēc varas maiņas. Atgādināsim, ka oktobra beigās valstī tika izveidota jaunā valdība ar miljardieru Bidzinu Ivanišvili priekšgalā, kurš iestājas par attiecību uzlabošanu ar Krieviju. Līdz ar to notika arī vietējo administrāciju vadītāju maiņa. Prezidenta amatā pagaidām atrodas Mihails Saakašvili, tomēr viņa ietekme pēdējā laikā ir krāsi samazinājusies.

Pēc vēlēšanām tapa zināms, ka kāda pilsoņu grupa vāc parakstus par Staļina pieminekļa atjaunošanu Gori pilsētā. Padomju diktatoram veltītais piemineklis tika uzstādīts 1950.gadu sākumā un demontēts 2010.gadā. Šo lēmumu toreiz bija atbalstījis Saakašvili, kurš pārmeta Staļinam republikas „okupāciju”. Tika plānots, ka piemineklis tiks ievietots Staļina muzejā Gori pilsētā, tomēr tas nenotika. Vēlāk, kā atzīmē „Novosti-Gruzija” žurnālisti, piemineklis tika atrasts pilsētas nomalē.
Gruzijas Kultūras ministrija ziņo, ka lēmums par pieminekļa atjaunošanu Gori pilsētā pagaidām nav pieņemts, informē portāls lenta.ru.


Написать комментарий