Ž.Kulakova: Izstrādāti 4 Daugavpils lidostas attīstības varianti

foto gorod.lv
foto gorod.lv

Daugavpils pilsētas domes pārstāvji informēja par Daugavpils lidostas izveides projekta gaitu. Pēc pilsētas pašvaldības priekšsēdētājas Žannas Kulakovas vārdiem, viens no lidostas attīstības plusiem ir Satiksmes ministrijā izveidotā darba grupa, kas nodarbojas ar lidostas attīstības jautājumiem.

Pilsētas pašvaldības priekšsēdētāja atzīmēja, ka šobrīd lidostas projektā vērojami uzlabojumi, ministrijas valsts sekretāra vadītā darba grupā tika iesaistīti speciālisti, kuriem tika uzdots sniegt atbalstu projekta realizācijā, tostarp informatīvo atbalstu.

Patlaban darba grupa izstrādājusi projekta finansējuma 4 variantus. Pirmais variants ir lidostas izveide ar ES fondu līdzekļu piesaistīšanas palīdzību. Tomēr minētais variants ir mazticams, jo pēc valsts neveiksmīgā vilcienu iepirkuma nav atlikuši līdzekļi, kurus varētu pārdalīt. Turklāt pašvaldība var neiekļauties esošā plānošanas posmā. Pārējie varianti saistīti ar privātinvestīcijām, privātinvestoru daļēju piedalīšanos projektā un valsts finansējumu.

Savukārt, vicemērs Līvija Jankovska paziņoja, ka pašvaldība esot iesniegusi ministrijās visus nepieciešamos dokumentus un cer uz projektu atbalstu, kā arī paralēli tiek meklēti privātinvestori. „Daudzi investori apmeklē lidostu, iepazīstas ar tās infrastruktūru un teritoriju. Dome izskatīs lidostas attīstības variantus, jo tas ir viens no prioritārajiem attīstības virzieniem”, - atzīmēja vicemērs.


Написать комментарий