'Toyota' oficiāli atklāj jauno 'RAV4'

publicitātes foto
publicitātes foto

Jau pāris dienu internetā klejoja dažas bildes ar jauno, nu jau ceturtās paaudzes "Toyota RAV4" modeli, bet autoražotājs nolēmis oficiālo informāciju un attēlus publiskot tikai tagad, līdz ar Losandželosas autoizstādes durvju atvēršanu.

Jaunais "Toyota RAV4" ir par 20 centimetriem garāks (4,57 m), trim centimetriem platāks un par 2,5 cm zemāks nekā priekštecis. Tāpat automobilim ir ietilpīgāks salons un bagāžas nodalījums (547 litri). "Toyota" norāda, ka jaunajam modelim ir arī kvalitatīvāki apdares materiāli.

Eiropas tirgū pilnpiedziņas "Toyota RAV4" būs pieejams ar divlitru benzīna dzinēju (151 ZS), kas sajūdzams vai nu ar sešpakāpju mehānisko pārnesumkārbu, vai variatora transmisiju. Tāpat pieejams 2,2-litru dīzeļmotors (150 ZS) komplektācijā ar sešpakāpju mehānisko vai automātisko pārnesumkārbu.

Savukārt priekšpiedziņas versijā "Toyota RAV4" tiks aprīkots ar divlitru dzīzeļdzinēju (124 ZS), "Start&Stop" tehnoloģiju un sešpakāpju mehānisko pārnesumkārbu.

Normālos braukšanas apstākļos arī pilnpiedziņas versija visu vilkmi novadīs uz priekšējiem riteņiem, lai taupītu degvielu. Tomēr nepietiekamas saķeres gadījumā sistēma griezes momentu starp riteņu asīm var sadalīt proporcijā līdz pat 50:50. Aktivizējot "Sport" režīmu, automobilis jau standartā daļu vilkmes novadīs uz aizmugurējiem riteņiem, lai atslogotu priekšējos no iespējamās izbuksēšanas.

Apvidus braukšanā "Toyota" piedāvā "4WD Lock" režīmu, kas vilkmi uz riteņu asīm pastāvīgi sadala proporcijā 50:50. Šāds režīms ir spēkā, braucot ar ātrumu līdz 40 km/h.


Темы: , , , ,
Написать комментарий