Nojauks Cietoksnī atrodošos ēku: tas izmaksās 12 tūkstošus latu

foto gorod.lv
foto gorod.lv

Daugavpils pilsētas domes deputāti pieņēma lēmumu nojaukt ēku, kas atrodas Aleksandra ielā 4, Daugavpilī. Minētais jautājums tika saskaņots ar Valsts kultūras pieminekļu aizsardzības inspekciju un “Valsts nekustāmie īpašumi”. Aptuvena tāme liecina, ka ēkas demontāža varētu izmaksāt 12 tūkstošus latu.

Minētā ēka atrodas avārijas stāvoklī, tāpēc tā jādemontē. Vicemērs Vjačeslavs Širjakovs paziņoja, ka pirmkārt jādemontē ēkas frontons, kas drīzumā varētu nobrukt. Nākamgad tiks nojaukta visa ēka un teritorija tiks labiekārtota.

Daugavpils pilsētas domes Īpašuma departamenta vadītājs Pāvels Jaunzems portālam Gorod.lv agrāk ziņojis, ka teorētiski ēka pieder valstij, kura nesteidzas to sakārtot. Šajā sakarā pašvaldība, kas nav ēkas īpašniece, nolēma uzņemties saistības un ar ēkas nojaukšanu saistītos izdevumus, jo ēka atrodas avārijas stāvoklī un apdraud apkārtējos.

V.Širjakovs paziņoja, ka visas pašvaldībai piederošās un avārijas stāvoklī esošās ēkas tika demontētas vai sakārtotas. Šobrīd tiek turpināts darbs ar privātīpašniekiem, kuri tiek aicināti sakārtot viņu īpašumā esošās neapdzīvotās ēkas.


Написать комментарий