Karjeras nedēļa Rēzeknē

foto no Rēzeknes Izglītības pārvaldes arhīva
foto no Rēzeknes Izglītības pārvaldes arhīva

Valsts izglītības attīstības aģentūra (VIAA), sadarbībā ar Rēzeknes pilsētas Izglītības pārvaldi, izglītības iestādēm un uzņēmējiem no 26. līdz 30. novembrim rīkoja Karjeras nedēļu, informē Rēzeknes pašvaldība.

Vienlaicīgi 5 Latvijas pilsētās, tai skaitā arī Rēzeknē, notika daudzveidīga, plaša, interesanta programma bērniem, jauniešiem un viņu vecākiem, ko piedāvāja Rēzeknes Augstskola, Baltijas Starptautiskā akadēmija, Valsts Robežsardzes koledža, J.Ivanova mūzikas vidusskola, Mākslas un dizaina vidusskola, Austrumlatgales Profesionālā   vidusskola, formālās, neformālās, interešu izglītības iestādes un Rēzeknes  uzņēmēji.

Karjeras nedēļas mērķis – sadarbībā ar profesionāliem nodarbību/aktivitāšu īstenotājiem, dažādu nozaru ekspertiem palīdzēt jauniešiem labāk izprast savas intereses, padziļināt izpratni par karjeras jautājumiem, gūt informāciju par uzņēmumiem, dažādām profesijām un to pieprasījumu darba tirgū.

Kā informēja Rēzeknes pilsētas domes Izglītības pārvaldes Metodiskā centra galvenā speciāliste-metodiķe Rēzeknē Karjeras nedēļa kopā aicināja 3000 bērnus un jauniešus no visām Rēzeknes pilsētas izglītības iestādēm. Nedēļas aktivitāšu mērķauditorija pamatā bija 6. – 12. klašu skolēni, bet Rēzeknes pilsētas izglītības iestādes karjeras nedēļas tematikā un pasākumos veiksmīgi iesaistīja arī jaunāko klašu skolēnus. Piemēram, tiekoties ar LDDK un Rēzeknes Uzņēmēju biedrības pārstāvi S.Baltaci un RSEZ SIA "Verems" valdes priekšsēdētāju Jāni Stari, Rēzeknes 1.vidusskolas sākumskolas skolēni bija ļoti ieinteresēti un aktīvi klausītāji.

Rēzeknes valsts poļu ģimnāzijas skolēni 26. novembrī devās uz pilsētas uzņēmumiem, iepazinās ar to darbu, ar specifikāciju, tika apjautāti darbinieki, gūta jauna pieredze un zināšanas par noteiktām profesiju grupām. Tika organizētas tikšanās Latgales Kultūrvēstures muzejā, Latvijas Pastā, SIA "Zeize" un "La Piza", Rēzeknes pilsētas Centrālajā bibliotēkā, savukārt 10. - 12. klašu skolēniem šajā dienā vēl papildus tika organizēta karjeras stunda sadarbībā ar LDDK un Rēzeknes Uzņēmēju biedrības pārstāvi S.Baltaci. Arī pirmsskolas grupas audzēkņu moto šajā nedēļā bija "Iepazīsim profesijas!". Karjeras nedēļas izskaņā 9. klašu skolēniem notika nodarbība ar karjeras konsultanti Lindu Gritāni.

Rēzeknes Karjeras nedēļas programmas piedāvājums bija ļoti plašs un daudzveidīgs – visam interešu spektram – karjeras izvēle, sevis prezentēšana, ekonomika, humanitārās zinātnes, mehatronika, vides, veselību veicinošās aktivitātes, mākslas, radošās darbnīcas u.c. Prezentācijas, akcijas, konferences, spēles, konkursi, radošās darbnīcas, nodarbības, tikšanās, simulācijas spēles – tas viss vienas nedēļas laikā!

Nedēļas laikā skolēniem tika dota iespēja vairāk uzzināt par sevi, savām talantu izpausmēm, par iespējamo nākotnes profesiju, par darba pasauli, par uzņēmējiem un uzņēmumiem, par visiem interesējošiem jautājumiem, kas saistās ar Karjeras izvēli.

Priecē tas, ka nedēļas ietvaros bērniem un jauniešiem tika dota iespēja darboties kopā ar profesionāļiem – dažādu jomu pārstāvjiem. Kopsummā Karjeras nedēļas programmu Rēzeknē veidoja 44 aktivitātes, kuras tika īstenotas Rēzeknes izglītības iestādēs (augstskolās, profesionālās, vispārizglītojošās, interešu izglītības iestādēs) un uzņēmumos.


Написать комментарий