Stiprs vējš un sniegputenis daugavpiliešiem nav sagādājuši pārāk lielas neērtības

foto gorod.lv
foto gorod.lv

Naktī uz 16.decembri Daugavpilij pietuvojās ciklons, kura ietekmē daugavpilieši piedzīvoja stipru vēju un sniegputeni. Sinoptiķi bija brīdinājuši par gaidāmajiem laikapstākļiem, aicinot valsts iedzīvotājus bez nopietna iemesla neatstāt mājas un puteņa laikā neizmantot personīgo autotransportu. Šobrīd vējš nedaudz pierimis, stiprs putenis arī netiek prognozēts. Daugavpils pilsētas domes civilās aizsardzības speciālists Vladislavs Ruskulis portālu Gorod.lv informējis, ka minētie laikapstākļi īpašas problēmas pilsētā nav radījušas.

V.Ruskuļa rīcībā neesot informācijas par elektroapgādes traucējumiem Daugavpilī. Kā arī Domē netika saņemtas sūdzības par nogāztiem kokiem vai stipri bojātām celtnēm.

Savukārt Domes izpilddirektors Andrejs Kursītis paziņoja, ka daži uzņēmumi un valsts iestādes šodien griezās pašvaldībā ar lūgumu palīdzēt atbrīvot no sniega piegulošās teritorijas.

A.Kursītis paziņoja, ka pašvaldība iespēju robežās centīsies palīdzēt tiem, kuri griezās pēc palīdzības, kā arī turpinās sniega tīrīšanas darbus pilsētas teritorijā.

Pēc izpilddirektora vārdiem, Daugavpils maģistrāles naktī tika iztīrītas, tāpēc pilsētas sabiedriskā transporta kustība no rīta nebija apgrūtināta. Šobrīd tiek turpināti sniega tīrīšanas darbi arī privātsektorā.

Tuvākajā laikā Daugavpilī sāks izvest sniegu no sabiedriskajām vietām, kurās pulcējas liels cilvēku skaits.


Написать комментарий