Aizputināto ceļu dēļ ugunsdzēsēji uz notikuma vietu 11 kilometru attālumā brauc stundu

foto jekabpilslaiks.lv
foto jekabpilslaiks.lv

Jēkabpils novada Ābeļu pagastā kādas mājas virtuvē bija aizdegušās sadzīves mantas. Uz notikuma vietu devās gan ugunsdzēsēji, gan mediķi, bet brauciens ugunsdzēsēju mašīnā pa aizputinātajiem ceļiem ilga stundu, lai gan attālums bija tikai 11 kilometri, jo vajadzēja ceļu tīrīt, ziņo Jēkabpils pilsētas mājas lapa.

Palīgā operatīvajiem dienestiem nāca kāds kaimiņš ar traktoru. Par laimi, aizdegšanās tika likvidēta pirms dienestu ierašanās, un ugunsgrēkā neviens necieta.
Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta Preses un sabiedrisko attiecību nodaļa informē, ka aizputināto ceļu dēļ pēdējās dienās operatīvajiem dienestiem radušās problēmas. Kopumā aizvadītajās brīvdienās ugunsdzēsēji devušies uz 126 izsaukumiem, kā arī veikuši 61 glābšanas darbu. 15 reizes ugunsdzēsēji sniedza palīdzību citiem operatīvajiem dienestiem, kuru transports iestidzis sniegā.

Piemēram, svētdien mediķu automašīna nevarēja nokļūt līdz kādām mājām Līvānu novada Sutru pagastā. Tādēļ pacients tika ievietots ugunsdzēsēju automašīnā un aizvests līdz aptuveni viena kilometra attālumā esošajai ātrās palīdzības mašīnai, kura tālāk cilvēku nogādāja slimnīcā.


Написать комментарий