Sociālie darbinieki un Krāslavas pamatskolas skolēni sveica vecus cilvēkus gaidāmajos svētkos

foto knews.by
foto knews.by

Šā gada 14.decembrī Krāslavas novada Sociālā dienesta darbinieki sadarbībā ar Latvijas Sarkanā Krusta Krāslavas, Dagdas un Aglonas novada komiteju, kā arī Krāslavas pamatskolas skolēniem apciemoja Krāslavas vientuļos cilvēkus un sveica viņus gaidāmajos svētkos.

Krāslavas novada Sociālā dienesta darbiniece Ineta Celitāne pastāstīja, ka minētais pasākums nav nekas jauns, līdzīgas akcijas tika rīkotas arī agrāk. Arī šogad vientuļie pensionāri, zinot, ka viņus apmeklēs un apsveiks bērni, gatavoja viņiem pārsteigumus - saldumus.

Celitānes kundze paziņoja, ka akcijā piedalījās 15 Krāslavas pamatskolas skolēni, 5 sociālie darbinieki un 3 aprūpes speciālisti, kuri dienas laikā apsveica 19 vientuļos cilvēkus un plāno apsveikt vēl 4 pensionārus, kurus nepaspēja apciemot.

Pēc I.Celitānes vārdiem, bērni tiek īpaši sagatavoti šāda veida pasākumiem, jo bieži vien viņi nav gatavi tikties ar cilvēkiem ar speciālām vajadzībām, tomēr galvenokārt tikšanās norit veiksmīgi un ar tiem ir apmierināti gan pensionāri, gan skolēni. Sociālā darbiniece piebilda, ka ir svarīgi šādos pasākumos iesaistīt bērnus, jo veciem cilvēkiem trūkst sabiedrības, kuru sniedz bērni, savukārt skolēni mācās būt iecietīgākiem, just līdzi un palīdzēt cilvēkiem. „Es lepojos ar mūsu bērniem, mums ir nākotne, ja mums aug šādi jaunieši”, - paziņoja Celitānes kundze.


Написать комментарий