Daugavpils ģimenes ārstu vidū arī ir protesta akcijas atbalstītāji

foto readtodo.info
foto readtodo.info

Kā ziņots, šodien valstī sākusies Latvijas Ģimenes ārstu asociācijas rosināta triju dienu protesta akcija. Asociācijas prezidents Pauls Princis portālam Gorod.lv paziņoja, ka tā ir labprātīga, jo ārsti nevēlas kaitēt saviem pacientiem.

„Pirms dažām dienām Ministru kabinets apstiprināja Veselības ministrijas ierosinājumus, saskaņā ar kuriem tiks paplašināti ģimenes ārstu pienākumi. Mūsuprāt, šis lēmums ir cinisks, esam pārliecināti, ka valstij vajadzēja palielināt nozares finansējumu.

Krīzes laikā, samazinot finansējumu, ministri solīja, ka tie ir īslaicīgi pasākumi, un, krīzei beidzoties, finansējums tiks palielināts. Tomēr ministre Circene nolēma grozīt likumdošanu, lai neatgrieztu solīto naudu. Akcijas mērķis ir piesaistīt uzmanību šai problēmai. Iespējams, tā neizvērtīsies tik plaša, kā gribētos, jo daudzi kolēģi par to uzzināja akcijas priekšvakarā un nepaspēja noorientēties”, - uzskata asociācijas prezidents.

Ģimenes ārstu asociācijas Daugavpils filiāles valdes loceklis Anatolijs Požarskis portālam paziņoja, ka pilsētas mediķi arī atbalsta protesta akciju. Pēc viņa vārdiem, ja šajās dienās ģimenes ārsti nebūs sastopami darba vietās, pacientus pieņems medmāsa vai ārsta palīgs – slimnieki nepaliks bez medicīniskās palīdzības. Akūtos slimniekus pieņems arī dežurējošie ārsti, DRS uzņemšanas nodaļa un „Ātrā palīdzība”. Pats A.Požarskis šajās trīs dienās arī piedalīsies protesta akcijā.

Anatolijs Požarskis ir pārliecināts, ka veselības ministre ierosinājusi grozījumus likumdošanā, jo nepārzina ģimenes ārsta darba specifiku un neizprot esošo slodzi. „Kā var savādāk izskaidrot prasību nodrošināt medmāsu ar atsevišķu kabinetu, jo tā nomas maksa varētu būt ap 200 latiem mēnesī”, - uzskata A.Požarskis.


Написать комментарий