Daugavpils celtnieku profesionālās vidusskolas pārstāvji apmeklēja dzīvnieku patvērumu un veica vairākus labos darbus

foto gorod.lv
foto gorod.lv

Adventa nedēļas ir ne tikai gada gaišāko un priecīgāko svētku – Ziemassvētku – gaidīšanas laiks, bet arī labdarības un labo darbu veikšanas laiks.

Daugavpils celtnieku profesionālās vidusskola nolēma ievērot šo tradīciju un pirms Ziemassvētkiem organizēja labdarības akciju. Divu nedēļu laikā vidusskolas kolektīvs vāca ziedojumus pilsētas dzīvnieku patversmei. Studenti un pasniedzēji labprāt atbalstīja šo iniciatīvu – kāds ziedoja naudu, cits atnesa dzīvnieku barību.

Piektdien, 21.decembrī, profesionālās vidusskolas delegācija tās direktores Ināras Ostrovskas vadībā apmeklēja Daugavpils pilsētas patversmi, lai nodotu tās pārstāvjiem akcijas laikā savāktās dāvanas – kvalitatīvu suņu un kaķu barību. Direktore atzīmēja, ka arī mūsu mazākajiem brāļiem ir svētki.

Pēc patversmes darbinieces vārdiem, šobrīd patversmē dzīvo vairāk nekā 50 kaķi un suņi. Daļa iestādes iemītnieku atrodas 14 dienu ilgajā karantīnā, citi jau pārbaudīti, sterilizēti un gaida potenciālus saimniekus.

Pēc nelielas ekskursijas un iepazīšanās ar patversmes iemītniekiem delegācija ilgāku laiku uzturējās kaķu paviljonā. Celtnieku profesionālās vidusskolas direktore izteica vēlmi paņemt uz mājām simpātisku kaķeni, kura nesen tika atstāta tramvaja pieturā. Tomēr izrādījās, ka kaķene atrodas karantīnā un saskaņā ar noteikumiem pagaidām nevar tikt atdota.

Tomēr Domes deputāte Ināra Ostrovska bija uzstājīga un pēc pārrunām ar uzņēmuma „Labiekārtošana-D” vadību, kuras pārziņā atrodas pilsētas patversme, kaķene vārdā Muša atrada jaunās mājas. Par viņas saimnieci kļuva kāda vidusskolas darbiniece, kura sen sapņoja par skaistu kaķeni.

Starp citu, celtnieku profesionālās vidusskolas kopmītnēs dzīvo visu studentu mīluļi – trīs kaķi Mitjka, Maura un Ketija.

Ināra Ostrovska apsolīja, ka vidusskolas audzēkņi var veikt būvdarbus dzīvnieku patversmē, savukārt viņa sekos patversmes darbībai, kuru šobrīd deputāte uzskata par neapmierinošu.



Написать комментарий