2012.gada kopsavilkums: Pašvaldība aktīvi strādā, piesaistot Daugavpilī tūristus

foto gorod.lv
foto gorod.lv

2012.gads saistāms ar aktīvu pašvaldības darbu ar mērķi attīstīt tūrisma jomu, tas ir viens no pilsētas attīstības prioritārajiem virzieniem. Februārī Daugavpilī norisinājās Pirmā starptautiskā tūrisma konference, bet martā tika apstiprināta tūrisma attīstības koncepcija, kuras ietvaros pašvaldība sāka daudz aktīvāk piesaistīt pilsētā tūristus un spodrināt Daugavpils tēlu.

Runājot par 2012.gadā paveikto tūrisma jomā, minētās jomas kuratore, vicemērs Līvija Jankovska pastāstīja, ka pašvaldības pamatuzdevumi bija pilsētas mārketinga aktivizācija, informācijas par pilsētu izplatīšana, kā arī tūristu komfortabla uzturēšanas mūsu pilsētā.

L.Jankovska paziņoja, ka tūrisma jomas attīstību būtiski ietekmēja cietokšņa attīstība: tiek turpināti kultūras pieminekļa atjaunošanas darbi, arvien pieaug tūristu skaits, kas palielināsies arī pēc M.Rotko mākslas centra atklāšanas. Pašvaldības darbības veicina uzņēmējdarbības attīstību, vairāk dividenžu saņem kafejnīcas, restorāni, viesnīcas un citi pakalpojumu sniegšanas jomas objekti. Minēto informāciju apliecina kopsavilkums par tūrisma jomā paveikto.

Novērtējot jomas attīstību, vicemērs atzīmēja dažādu pilsētas tūrisma objektu (Māla mākslas centra, Latgales zoodārza, kultūras centru) labu darbu, pozitīvu efektu, kas saistīts ar vairāku objektu darbu brīvdienās, dažādu festivālu un sporta pasākumu rīkošanu, kuri piesaista pilsētā viesus. Tūrisma attīstību ietekmējusi arī jaunu interesantu objektu izveide (Soliņu alejas, Mīlestības koka, puķu kompozīciju izveide), jaunu formu izmantošana darbā ar tūristiem, aktīvs darbs ar tūrisma aģentūrām un tūrisma operatoriem.

Tiek plānots arī nākamgad turpināt piesaistīt pilsētā tūristus, sakarā ar ko ir izvēlētas darba pamatprogrammas un virzieni. Daugavpils tūrisma maršruti tiks iekļauti dažādu Latvijas tūrisma operatoru maršrutos. Muzejs saņems aprīkojumu, ar kura palīdzību varēs interaktīvi iepazīstināt pilsētas viesus ar Daugavpili. Tiks turpināta jaunu interesantu tūrisma objektu izveide, esošo objektu uzlabošana, to popularizēšana.

L.Jankovska ir pārliecināta, ka tūrisma jomas attīstību veicinās 2013.gadā ieplānotā tūrisma konference, kura, iespējams, norisināsies paralēli M.Rotko mākslas centra atklāšanas pasākumiem. Pasākumu ietvaros tiek plānots apspriest esošās problēmas, kā arī saņemt rekomendācijas, kādos virzienos būtu jāstrādā, lai piesaistītu vairāk tūristu.


Написать комментарий