2012. gada noslēgums Līvānu 2. vidusskolā

foto livani.lv
foto livani.lv

Mācību gada pirmo pusgadu ar labām sekmēm pabeiguši daudzi Līvānu 2.vidusskolas skolēni. 21.decembrī viņus uz svinīgo pasākumu aicināja skolas direktore Klavdija Daukšte un direktores vietniece izglītības jomā Ludmila Vucina, informē Līvānu pašvaldības portāls. 


Par izcilām sekmēm pateicība tika izteikta 1.klases skolēniem Milēnai KAŠTAĻJANAI un Denisam ŠLUJEVAM; 2. klases skolniecei Viktorijai KUDRJAVCEVAI; 3.a klases skolniecei Ksenijai PAVLOVAI; 3.b klases skolniecei Elīnai GAILEI un 5. klases skolniecei Anastasijai KOLOSOVAI.

Par labām un izcilām sekmēm pateicība tika izteikta:

1.klasē: Vadimam VEIGURAM, Nikitam BONDAREVAM, Oļegam DJAČOKAM, Karolīnai IVANOVAI, Anastasijai IVANOVAI un Darjai ISAJEVAI.

2.klasē: Aleksandram BOGDANOVAM, Ņikitam DUBKOVAM, Veronikai GRUZDOVAI, Valērijai IVANOVAI, Angelinai KIRILOVAI, Aleksandram KORUŠEVAM, Jurim KOZIREVAM, Dāvidam KRUPKO, Danielam LEJNIEKAM, Elīnai LUKAŠEVIČAI, Annai MAKAROVAI, Anastasijai MIRONOVAI, Vadimam SIŅKOVSKIM, Artjomam SKRIPŅIKAM, Maksimam STOĻAROVAM, Vladlenam USOVAM.

3.a klasē: Danielam SEVOSTJANOVAM, Artjomam DEMBROVSKIM, Velorai GARKINAI, Kristīnei HARTMANEI, Dmitrijam ISAJEVAM, Anastasijai KAZAKOVAI, Arturam PIVOVAROVAM, Arinai PUŠKINAI, Poļinai SPARĀNEI, Anastasijai VINOGRADOVAI, Viktorijai TERENTJEVAI.

3.b klasē: Ksenijai ANIFONOVAI, Aleksandrai DMITRIJEVAI, Danielam GRIŠINAM, Anastasijai KEBZEREI, Jurim SELICKIM, Annai SOKOLOVAI, Denisam ŠUVALOVAM, Anastasijai VEISAI, Aleksandram VOLODKINAM.

4. klasē: Ksenijai BOGDANOVAI, Vladislavai MARCINKEVIČAI, Vladislavam SAVENKO, Iļjam SINEĻŅIKOVAM, Nadeždai UĻJANOVAI, Viktorijai VARAKUTAI, Maksimam ZAHAREVIČAM.

5.klasē: Artjomam BĒRZIŅAM, Nikolai BOGDANEI, Renātam DMITRIJEVAM, Elīzai KIVLINIECEI, Elīnai KUNDIREI, Viktorijai LEJNIECEI, Nikitam SOVETOVAM, Diānai SPILAI, Dmitrijam ŠLIČKOVAM.

6.klasē: Karīnai KISEĻOVAI, Marinai LAVRENOVAI, Tamārai ŅEKĻUDOVAI, Alīnai PURIŠKEVIČAI, Jekaterinai ŠMAKOVAI.

7.klasē: Aleksandram GOLUBEVAM, Viktorijai IVANOVAI, Artjomam IVANOVAM, Annai MARIŅAKAI, Alisai PAVLOVAI, Annai SAVENKO, Larīnai VARAKUTAI.

8.klasē: Luīzei KUNDIREI, Diānai VEIGUREI, Nikam VJATERAM.

9.klasē: Veronikai BORDJUGAI, Arinai TRIFONOVAI, Litai BORK-RŽEČICKAI, Timuram ĻVOVAM.

10.klasē: Annai BOGDANOVAI, Vladislavam PAVLOVAM.

11.klasē: Alīnai POLIPARTOVAI, Līzei STOIKO, Veronikai SAVICKAI, Jānim VOITIŅAM.

12.a klasē: Viktorijai DZIRKO, Aleksejam DMITRIJEVAM, Maksimam JEFIMOVAM, Marinai SKORODUMOVAI.

Skolas direktore īpaši pateicas minēto skolēnu vecākiem par sadarbību un ieguldīto darbu bērnu audzināšanā   un novēl laimīgu, saticīgu, veselīgu un panākumiem bagātu Jauno 2013.gadu visiem skolēniem, viņu vecākiem, skolotājiem un skolas darbiniekiem.

Ne mazāk darba bija ieguldīts Jaungada eglīšu sarīkojumos. 19.decembrī uz Līvānu kultūras centra lielās skatuves uzstājās gandrīz visi skolas skolēni – no galvenajām lomām līdz kopīgām dziesmām un dejām.

Pasākumiem tika iestudēti divi uzvedumi: S.Maršaka „Kaķu nams” un Žannas Lukašenkovas veidotā „Jaungada pasaka”.

Pievēršanās Samuila Maršaka daiļradei nebija nejauša. Novembrī šim bērnu iemīļotajam autoram apritēja 125 gadi. Viņa dzimšanas dienu Līvānu 2.vidusskolas sākumskolas skolēni atzīmēja 8.novembrī. Skolotāja Svetlana Možajeva skolēnus iepazīstināja ar literāta  biogrāfiju, bet viņa daiļrade tika prezentēta dzejoļos, pasakās, ludziņā „Lapsa un vilks”, tulkojumos un mīklās. Pasākumu papildināja videomateriāli un grāmatu izstāde skolas bibliotēkā. Tam gatavojoties visi lasīja S.Maršaka grāmatas un izlasīto attēloja zīmējumos. To izstādi apskatīja paši skolēni, skolotāji un vecāki.

Jau toreiz tika apsolīts pārsteigums – izrāde „Kaķu nams”, kurš dzīvē pārspēja iedomāto. Grandiozs bija viss: skatītāju pilna zāle, lielā skatuve, dekorācijas, tērpi un, protams, paši aktieri un viņu sniegums. Tas bija loģisks turpinājums 3.a un 3.b klases skolēnu un viņu audzinātāju Svetlanas Možajevas un Tatjanas Piskunovas mīlestībai uz teātri. Tādēļ lomu tēlotāji ir lai arī  jauni, tomēr jau diezgan pieredzējuši aktieri: Elīna Gaile – teicēja, Aleksandra Dmitrijeva – Kaķe, Anna Sokolova un Anastasija Kebzere – Kaķēni, Deniss Šuvalovs – kaķis Vasīlijs, Ksenija Pavlova – Kaza, Arturs Pivovarovs – Āzis, Aerita Kozlovska – Vista, Deniss Ivanovs – Gailis, Anastasija Vinogradova – Cūka.

Izrāde neizpalika bez dziesmām un skatītājus priecēja liesmu, kaķēnu un ugunsdzēsēju deja. Dejoja arī Salatētis un Sniegbaltīte, kuri pēc izrādes rotaļās aicināja pārējos sākumskolas skolēnus. Katra klase bija sagatavojusi kaut ko īpašu un dāvanas tika godam nopelnītas.

Savukārt, 5.-12.klašu iestudētā „Jaungada pasaka” bija veiksmīga debija Vadimam Čebodajevam no 9.klases, kuru redzējām Velna lomā. Viņam  palīdzēja Gunta Kārkliņa (12.b klase) Raganas lomā, Ņikita Sovetovs (5.klase) Sniegavīra lomā, Viktorija Bogdanova (10.klase) – Eglītes lomā, Viktors Tuktarevs un Anastasija Prokofjeva (11.klase) Vectētiņa un Vecmāmiņas lomā, Viktorija Dzirko un Maksims  Jefimovs (12.a klase) Salatēva un Sniegbaltītes lomā.

Izrādē iekļāvās klašu rūpīgi sagatavotie priekšnesumi. Īpašus aplausus un skatītāju atzinību izpelnījās 5.klases un 9.klases dejas, 10.klases zvaigžņu lietus un   Slotu deja 11.klases izpildījumā. Skolēniem tās palīdzēja iestudēt audzinātājas Valentīna Terļuka, Gunta Pauniņa, Tatjana Bogdanova un Līga Andersone, bet audzinātājas Guntu Pauniņu, Žannu Fjodorovu un Tatjanu Bogdanovu redzējām arī uz skatuves.

Dejot un dziedāt pie eglītes skolēni turpināja klasēs, bet nākošajā dienā skolotāja Faina Alika uz klases karnevālu aicināja 2.klases skolēnus, viņu vecākus, brāļus un māsas. Viesi varēja apskatīt Ziemassvētku eglīšu izstādi un priecāties par izdekorēto klases telpu. Tad bērni sniedza koncertu saviem visatsaucīgākajiem skatītājiem. Priekšnesumos iesaistījās arī jautro māmiņu grupa. Lai arī zinošas un prasmīgas, viņas nevarēja uzminēt visas skolēnu sagatavotās mīklas un pietiekami skaidri norunāt ātrrunāšanas pantus.

Karnevāla masku dažādība noderēja ne tikai iepriekš sagatavotajiem joku iestudējumiem, bet tika izmantotas arī pasaku inscenēšanai pēcpusdienas turpinājumā. Kopīgās rotaļās iesaistījās visi. Tas saliedēja vienotā kolektīvā ne tikai klasi, bet arī skolēnu vecākus. Šis kopā būšanas prieks bija tikpat svarīgs kā Salatēva sarūpētās dāvanas.

Gada nogale skolā ievērojama ar vēl vienu notikumu. Junior Achievement Latvija sertifikātus par veiksmīgu darbību skolēnu mācību uzņēmumā „Handicraft Art” un dalību Junior Achievement – Young Enterprise Latvija programmas „Skolēnu mācību uzņēmumi” pasākumā „Vislatvijas SMU Ziemassvētku gadatirgus 2012”saņēma Alīna Polipartova, Jānis Voitiņš un Deniss Grigorjevs, 11.klase. Ar skolēniem strādā skolotāja Jevģenija Golubeva.

Ziemassvētki un Jaunais gads ir mīļākie svētki lieliem un maziem, tāpēc skolas gaiteni rotā bagātīga apsveikumu  izstāde. No tiem 12.b klases vēlējumu sūtām Līvānu novada iedzīvotājiem Jaunajā 2013.gadā, ko pavadīsim kā Eiropas Pilsoņu gadu:

Sanāksim kopā un iedegsim prieku,
Domas un dienas, lai gaišākas tiek.
Ikkatrā dvēselē kopīgi lūdzot –
Ticēsim, cerēsim, dzīvosim.


Написать комментарий