Valsts prezidents apsveic pareizticīgos un vecticībniekus Ziemassvētkos

foto: saeima.lv
foto: saeima.lv

Valsts prezidents Andris Bērziņš apsveic pareizticīgos un vecticībniekus Kristus piedzimšanas svētkos, informēja prezidenta kancelejas Preses dienestā.

"Sirsnīgi sveicu visus Latvijas pareizticīgos un vecticībniekus Kristus piedzimšanas svētkos! Kristus piedzimšanas svētki iezīmē ne tikai simbolisku un cerību pilnu sākumu baznīcas gadā, bet arī laika posmu, kurā ikviens ir aicināts padomāt par svarīgāko savā dzīvē, par nemainīgām vērtībām, kuras cilvēcei vienmēr ir devušas mūžīgās dzīves spēku - par ticību, cerību un mīlestību", saka Bērziņš.

Valsts prezidents aicina šajos skaistajos svētkos padomāt arī par to labo un gaišo, ko katrs varam sniegt saviem tuvākajiem un līdzcilvēkiem ikdienas rūpēs un darbos.

"Novēlu, lai Ziemassvētku gaišums atspīd ikviena cilvēka sirdī! Lai visiem miera, ticības, cerības un mīlestības piepildīti Kristus piedzimšanas svētki!", vēl prezidents.

Latvijā ir aptuveni 400 000 tādu konfesiju pārstāvju, kuri Ziemassvētkus svin 7.janvārī. Līdz šim nav īstenoti mēģinājumi rosināt likumdošanas izmaiņas, lai par svinamu dienu Latvijā atzītu arī pareizticīgo Ziemassvētkus.


Написать комментарий