Baltkrievijas VDK meklē baumu izplatītāju par Baltkrievijas rubļa devalvāciju

foto: news.liga.net
foto: news.liga.net

Baltkrievijas Valsts drošības komiteja (VDK) meklē personu, kura sūtīja īsziņas, apgalvojot, ka gaidāma rubļa devalvācija, ziņo portāls top.rbc.ru.

VDK Informācijas tehnoloģiju drošības birojs veic izmeklēšanu, lai noskaidrotu personas, kuras veica provokatīvās darbības, ziņo Baltkrievijas VDK Informācijas un sabiedrisko attiecību centrs.

VDK paskaidroja, ka vairāk nekā 1 tūkstotis mobilo sakara abonentu ir saņēmuši īsziņas, kurās teikts, ka no 2013.gada 8.janvāra ASV dolāra kurss būs 14 340 Baltkrievijas rubļi, bet eiro kurss būs 18 116 rubļi. Kā īsziņas izsūtītājs bija uzrādīts Baltkrievijas Nacionālās bankas telefona numurs.

„Ermakova (Baltkrievijas CB priekšsēdētāja) jau ir parakstījusi lēmumu. Ātrāk brauc un izņem naudu!” piesauca nezināmie īsziņu tekstos.

Hakeri izmantojuši Indijā esošu serveri, ziņo VDK Informācijas un sabiedrisko attiecību centrs.

Baltkrievijas Nacionālajā bankā ir atspēkojuši īsziņās rakstīto tekstu par sagaidāmo devalvāciju. Uz 8.janvāri jau ir sastādīti valūtas kursi ( eiro kurss būs 11 230 rubeļi, bet dolāra kurss – 8 630 rubeļi). Kurss uz šo laiku nemainīsies, jo sakarā ar Ziemassvētkiem Baltkrievijā būs no 5.-7.janvārim brīvdienas.

 


Написать комментарий