Daugavpils skolēniem pastāstīja par tango karaļa dzīvi un jaunradi

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Otrdien, 15.janvārī, Daugavpils Novadpētniecības un mākslas muzejā notika Oskara Stroka jubilejai veltītā pirmā muzikālā lektorija prezentācija, kuru apmeklēja Saskaņas pamatskolas 7.-8.klašu skolēni un Centra vidusskolas 11.klašu skolēni.

Stundas laikā muzeja darbiniece Teresa Šemetova stāstīja skolēniem par mūsu slaveno novadnieku, kurš piedzima Dvinskā pirms 120 gadiem. Jau dzīves laikā Stroks tika dēvēts par tango karali, jo viņš pirmais apvienoja tango melodijas un dzeju, pateicoties kam tango melodijas kļuva ļoti populāras un Oskara Stroka jaunrade zināma visā pasaulē, pat Japānā un Amerikā.

Lektorija ietvaros skolēni aplūkoja vecas fotogrāfijas no muzeja fonda, kā arī noklausījās slaveno tango Daugavpils mūzikas vidusskolas pasniedzēju Sergeja Pimanova un Grigorija Kagana izpildījumā.

Jāatzīmē, ka tikai pirmā lektorija apmeklētājiem bija iespēja izbaudīt slaveno tango melodiju dzīvo izpildījumu, turpmāko lektoriju ietvaros Stroka tango varēs noklausīties tikai ierakstā.

Lektoriju „Tikšanās ar tango karali” var apmeklēt gada laikā, interesentiem iepriekš jāpiesakās Daugavpils Novadpētniecības un mākslas muzejā.

Skolēni pasākumu apmeklēja bez maksas, bet turpmāk lektoriju varēs apmeklēt, samaksājot 0,50 santīmus.



Написать комментарий