Lielbritānijā var legalizēt vieglās narkotikas

foto: lvportals.lv
foto: lvportals.lv

Lielbritānijā var rasties speciālie veikali, kur pārdos marihuānu un vieglās narkotikas, ziņo portāls oko-planet.su.

Lordu palātas locekļi apspriež jautājumu par vieglo narkotiku pārdošanu speciālos veikalos un psihotropo vielu glabāšanas dekriminalizāciju. Narkotiku apkarošanas komisijas grupa uzskata, ka 1972.gadā pieņemtās tiesību normas ir novecojušas, tāpēc dažus pantus nepieciešamas dekriminalizēt.

Kā uzskata grupas priekšsēdētāja baronese Mičere, „ir narkotikas, kuras ir nekaitīgākas par alkoholu un tabaku”. „Uz doto momentu katru gadu jauniešiem pārdot ap 60 miljoniem ekstāzi tablešu. Tirdzniecība tiek īstenota caur noziedzīgiem grupējumiem, kurbieži vienpārdoto narkotiku kvalitāte nav tā labākā. Jaunieši pirka un pirks aizliegtās vielas, tad nebūtu labāk tās legalizēt, lai jaunieši tiešām zinātu ko pērk? Ja narkotikas tiks pārdotas legāli, tad to izcelsme un kvalitāte būs zināma,” teica Mičere.

Parlamenta locekļi piedāvā paplašināt vieglo narkotiku tirdzniecību speciālos veikalos. Šādu veikalu īpašniekiem būs noteikti jādabū vieglo narkotiku tirdzniecības licence.

Smago narkotiku tirdzniecība Lielbritānijā joprojām būs aizliegta, taču cilvēkus, kuri glabās nelielu daudzumu smago narkotiku pēc grupas viedokļa nevajadzētu sodīt.

Narkotiku apkarošanas grupas ziņojumu izskatīs Lielbritānijas Iekšlietu ministrs.


Написать комментарий