Naujenes Mūzikas un mākslas skolas saksofonisti atgriezušies no klasiskās mūzikas festivāla Brestā

Foto no S.Kačansa personīga arhīva
Foto no S.Kačansa personīga arhīva

Naujenes Mūzikas un mākslas skolas direktors Spodris Kačāns portālam Gorod.lv paziņoja, ka no 8.-12. janvārim Brestā (Baltkrievijas Republika) notika XXV Starptautiskais klasiskās mūzikas festivāls „Janvāra mūzikas vakari”.

Festivālā piedalījās vairāki slaveni mūziķi, piemēram, Igors Olovņikovs (Baltkrievijas Republikas Valsts prēmijas laureāts, Tautas mākslinieks, profesors), Svjatoslavs Belza (PSRS Tautas mākslinieks, Krievijas Federācijas Tautas mākslinieks, profesors), Ļvovas kamerorķestris „Akadēmija”, Boriss Blohs (ASV-Vācija), Marina Načkebija (Gruzija), kā arī veiksmīgi uzstājās Naujenes Mūzikas un mākslas skolas saksofonistu kvartets skolotājs Ruslana Margeviča vadībā.

Pēc Kačāna kunga vārdiem, Naujenes Mūzikas un mākslas skolas kolektīvi jau 15.reizi piedalās Brestā notikušajā festivālā. Neskatoties, ka tajā piedalījās ļoti slaveni mākslinieki, arī saksofonisti no Naujenes – Edgars Makņa, Andris Tupahins, Iļja Aļminovičs un Jurijs Murnikovs izpelnījās klausītāju mīlestību un sirsnīgus aplausus.

Pateicoties mūziķu dalībai festivālā, pasākuma gaitā tika apspriesta dažu kopīgo projektu īstenošana, tika runāts par sadarbību ar jauniešu pūtēju orķestri no Ungārijas, kurš plāno apmeklēt Latviju ar koncertu. Interesi par sadarbību ar Naujenes Mūzikas un mākslas skolu izrādīja arī pirmā flauta no Milānas un Romas operas teātriem, profesors Antonio Amenduni no Itālijas.

Runājot par Naujenes Mūzikas un mākslas skolas nākotnes plāniem, jāmin, ka tuvākajā laikā – 23.februārī – skolas mūziķi piedalīsies koncertā, kas notiks Braslavas bērnu mākslas skolā. Savukārt, aprīlī uz Braslavu dosies akordeonistu orķestris un pūtēju orķestris, lai piedalītos tur notikušajā konkursā. Novēlam mūziķiem panākumus un atzinību!


Написать комментарий