Ministrijas ierēdņi iepazinās ar «Krāslavas slimokases» darbu

foto: kraslava.lv
foto: kraslava.lv

Krāslavu apmeklēja Veselības ministrijas Valsts sekretārs Rinalds Muciņš un Valsts sekretāra vietniece stratēģiskās plānošanas un finanšu jautājumos Daina Mūrmane - Umbraško, informē Krāslavas pašvaldības portāls.

Ministrijas ierēdņu tikās ar novada domes priekšsēdētāju Gunāru Upenieku un priekšsēdētāja vietnieku un SIA "Krāslavas slimnīca" valdes priekšsēdētāju Aleksandru Jevtušoku.



Vizītes mērķis bija iepazīties ar pašvaldības aģentūras „Krāslavas slimokase” darbu, ar tās nākotnes mērķiem un izaicinājumiem.

Kā atzina Valsts sekretārs Rinalds Muciņš, tad šobrīd, pēc Valsts kontroles atzinuma, arī valsts līmenī ir diskusija par „Krāslavas slimokases” turpmāko likteni un juridisko statusu, jo tā arī  nav noteikts – ir tā apdrošināšana vai nav, tāpēc ministrijas pārstāvjiem bija interese tuvāk izpētīt mūsu slimokases darbības principus.

„Kopumā tas viss uz mums atstāja pozitīvu iespaidu, jo p/a „Krāslavas slimokase” cilvēkiem sniedz drošību, ka, slimības gadījumā, kura katru no mums var pārsteigt negaidot, viņiem nebūs neparedzēti izdevumi, tā kā pacientu iemaksa tika veikta savlaicīgi" - teic  Valsts sekretārs un turpina - „šobrīd punktu šai diskusijai nepielikām, tikai iepazināmies ar situāciju, ceram, ka drīzākajā laikā  mēs atradīsim labvēlīgāko risinājumu, kas apmierina gan likuma prasības, gan arī respektē Krāslavas novada iedzīvotāju vēlmi garantēt ar šiem maksājumiem, kurus viņi veic brīvprātīgi, lētāku un efektīvāku slimības ārstēšanu.”

Vizītes gaitā Veselības ministrijas Valsts sekretārs Rinalds Muciņš un Valsts sekretāra vietniece stratēģiskās plānošanas un finanšu jautājumos Daina Mūrmane – Umbraško  apmeklēja arī Krāslavas slimnīcu.

Jautāts par slimnīcas nākotni, Valsts sekretārs bija lakonisks - Krāslavas slimnīca sniedz nepieciešamos pakalpojumus Krāslavas iedzīvotājiem un veic to labi, un, ja tā spēs pielāgoties tiem izaicinājumiem, ko nes modernās tehnoloģijas,  jaunie medikamenti un demogrāfijas izmaiņas, tad tai ir stabila vieta veselības aprūpes sistēmā arī nākotnē.

Arī Valsts sekretāra vietniece bija vienisprātis, ka slimnīcai ir nākotne, tas gan nenozīmē, ka tieši tādā izskatā, būs jāprot pielāgoties tiem mainīgajiem apstākļiem, kuri valda mūsdienu pasaulē.

Protams, ir daudz pakalpojumu, kurus Krāslavas novada iedzīvotāji saņem arī Daugavpils slimnīcā, jo tur ir vairāk speciālistu, bet šeit uz vietas būtu jāpastāv iespējai saņemt kvalitatīvu pirmo palīdzību.

Veselības ministrijas pārstāvji novēlēja visiem stipru veselība un ieteica atcerēties, kapar savu veselību jārūpējas katram pašam, bet, ja radīsies problēmas, valsts vienmēr nāks palīgā.


Написать комментарий