Daugavpils Novadpētniecības un mākslas muzejs uzlabos savu infrastruktūru projekta ietvaros

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Daugavpils pilsētas domes Finanšu komitejas deputāti atbalstīja biedrības „Latgales reģiona attīstības aģentūra” ieceri piedalīties projektā „Museum Gateway” (Muzeju vārti).

Projektā piedalīsies Latvijas pašvaldības un muzeji, Lietuvas (Utenas Novadpētniecības muzejs) un Baltkrievijas (Polockas izpildkomiteja) muzeji. Projekta ietvaros Daugavpils Novadpētniecības un mākslas muzejā tiks investēti 37 tūkstoši latu.

Projekta realizācijas termiņš ir 22 mēneši, projekta plānotā kopsumma – 1,4 miljoni eiro, no kuriem ap 143 tūkstošiem eiro būs projekta dalībnieku līdzfinansējums. Muzeja vadītāja Ruta Ģiptere paziņoja, ka Daugavpils Novadpētniecības un mākslas muzejā tiks investēti 37 tūkstoši latu, savukārt muzeja līdzfinansējums būs 15% apmērā no investīcijām, t.i., 5,6 tūkstoši latu.

Projekta mērķis ir veicināt pārrobežu sadarbību, palielināt muzeju aktivitāti un attīstīt to pakalpojumus, tādējādi veicinot teritoriju sociāli ekonomisko attīstību. Pateicoties projektam tiek plānots paaugstināt muzeja darbinieku kompetenci, izstrādāt muzeja tūristisko produktu, attīstīt mārketinga pasākumus.

Projekta ietvaros tiks izstrādāti dažāda veida plāni, koncepcijas un ierosinājumi, izdotas kartes un brošūras, kā arī uzlabota muzeja infrastruktūra un darbinieku potenciāls. Daugavpils Novadpētniecības un mākslas muzejā tiks uzstādīts jauns aprīkojums, divi darbinieki piedalīsies apmācībās un projekta kopīgajos pasākumos.

Modernizācijas ietvaros iegādātais aprīkojums nodrošinās ekspozīciju pieejamību dažādām apmeklētāju grupām, uzlabos muzeja vizuālo izskatu un ļaus rīkot interaktīvos pasākumus. Projekta ietvaros tiek plānots papildināt materiāli tehnisko bāzi ar audiogidu, 2 portatīviem datoriem, ekrānu un projektoru, 8 prožektoriem, printeri, digitālo fotokameru, 8 sensorpaneļiem, interaktīvo tāfeli un datorkomplektu, pārvietojamo izstāžu stendiem, 10 konferenču galdiem un 100 krēsliem, 8 skapjiem un 1 ugunsdrošu skapi. Kā arī, pateicoties projektam, tiks uzlaboti darbinieku darba apstākļi un fonda glabāšanas iespējas.

 


Написать комментарий