Finanšu komitejas deputāti atbalstīja ieceri noslēgt līgumu par Daugavpils ielu uzturēšanu uz 3 gadiem

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

17.janvārī Daugavpils pilsētas domes Finanšu komitejas deputāti ar balss vairākumu atbalstīja lēmumu noslēgt līgumu ar AS „Daugavpils specializētais autotransporta uzņēmums” par pilsētas ielu ikdienas uzturēšanu 2013.-2015.gadā.

Jāatzīmē, ka vienošanās noslēgta, pamatojoties uz Publisko iepirkumu likumu un atklātā konkursa rezultātiem, kurā par uzvarētāju tika pasludināta AS “Daugavpils specializētais autotransporta uzņēmums”, kura piedāvājusi uzturēt pilsētas ielas triju gadu laikā – no 2013. līdz 2015.gadam – par 4 985 448,28 latiem.

Domes Juridiskā departamenta jurists Juris Bartulis deputātiem paskaidroja, ka katru gadu ielu uzturēšanas darba apjomus un finansējumu noteiks Daugavpils pilsētas dome. Katru gadu tiks noslēgts atsevišķs līgums par ielu uzturēšanu, savukārt finansējums tiks noteikts saskaņā ar budžetu un sastādīs aptuveni trešo daļu no iepirkuma summas.

Vicemērs Vjačeslavs Širjakovs paskaidroja, ka pašvaldība ir tiesīga noteikt šāda veida vienošanās ilgumu. Sakarā ar to, ka pēdējā laikā pieaug dažādu resursu izmaksas un cenu politika neesot droša un stabila, tika nolemts rīkot konkursu uz trim gadiem. Vicemērs paskaidroja, ka tas ļaus veidot pilsētas budžetu optimāli, jo būs skaidrs priekšstats par ielu uzturēšanai nepieciešamajām summām.
Galīgais lēmums tiks pieņemts Domes sēdē, kura notiks 24.janvārī.


Написать комментарий