DzKSU atbilde Alejas-Saules-Krāslavas ielu iedzīvotājiem: Nav adreses, nav komentāra

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Portāls Gorod.lv kārtējo reizi pārsūtījis lasītāju vēstuli atbildīgiem dienestiem un saņēmis atbildi.

Šoreiz Daugavpils pilsētas centrā esošo māju iedzīvotāji lūdza portālu palīdzēt saņemt paskaidrojumus, kāpēc pilsētas centrā esošo dzīvojamo māju pagalms atrodas bēdīgā stāvoklī: sniegs netiek tīrīts un izvests, pagalma teritorijas segums netiek remontēts, rezultātā izveidojušās bedres apgrūtina pārvietošanos, bedrēs uzkrājas ūdens, sakarā ar ko mājas sienās parādījies pelējums.

Lasītāju vēstuli šī gada 2.janvārī pārsūtījām Daugavpils DzKSU un 21.janvārī saņēmām atbildi. Atbildē norādīts, ka nav iespējams sniegt konkrētu informāciju, jo vēstulē nav norādīta konkrēta adrese. Jāatzīmē, ka laikā, kamēr tika sagatavota atbilde, neviens no uzņēmuma darbiniekiem neprecizēja pagalma atrašanās vietu, kas liek domāt, ka apkalpojošā organizācija nav ieinteresēta minētās problēmas atrisināšanā.

Citēsim saņemto vēstuli un DzKSU atbildi:

Lasītājs: „Labdien! Jums raksta Alejas-Saules-Krāslavas ielās esošo dzīvojamo māju iedzīvotāji. Vēlētos uzzināt no atbildīgām personām, kāpēc attiecīgie dienesti un viņu darbinieki ar tādu nolaidību attiecas pret mūsu pagalmu. Pagalmā esošais sniegs gandrīz nekad netiek izvests, ceļi netiek tīrīti. Sakarā ar to, ka sniegs netiek izvests, atkusnī veidojas milzīgas peļķes, kuras apgrūtina izbraukšanu no pagalma. Un tas notiek pilsētas centrā!

Pie reizes vēlamies uzdot vēl vienu jautājumu: ceļu remontdarbi tika veikti ļoti sen, pagalmā ir vairākas bedres, kurās gandrīz visu gadu veidojas peļķes, tāpēc no mitruma māju sienās parādās pelējums. Vai mūsu pagalmā tiek plānots veikt ceļa seguma remontu?”

DzKSU: „Atbildot uz saņemto vēstuli, paziņojam, ka sakarā ar to, ka sniega izvešana ir dārga, sniegs tiek izvests tikai no tiem pagalmiem, kuros tehniski nav iespējams iztīrīt gājēju celiņus un braucamās daļas, jo nav vietas, kur varētu ievietot iztīrīto sniegu. Pārējos gadījumos sniegs tiek atstāts zālājos un, kustot, uzsūcas zemē.

Attiecībā uz jautājumu par ceļa seguma remontu, paziņojam, ka katra gada pavasarī notiek apkalpojamo māju pagalmu teritoriju asfalta seguma inventarizācija un, pamatojoties uz inventarizācijas rezultātiem, tiek sastādīti remontdarbu saraksti.

Sakarā ar to, ka saņemtajā vēstulē nav norādīta konkrēta adrese, bet Alejas-Saules-Krāslavas ielās atrodas daži pagalmi, tostarp tie, kurus SIA „DzKSU” neapkalpo, nevaram sniegt konkrētāku informāciju. 1.NAI vecākā namu pārzine L.Novičenoka, 654-25130”.

 



Написать комментарий