Piecgadīgu meiteni atskaitīja no bērnu dārza, jo viņa draudēja ar Hello Kitty pistoli

foto: kittyhell.com
foto: kittyhell.com

ASV piecgadīgu meiteni atskaitīja no bērnu dārza, jo viņa draudēja ar Hello Kitty pistoli. Tā meitene piedraudēja nošaut vienu no bērna dārza audzēkņiem. Saruna starp meitenēm notika autoostā pieaugušo klātbūtnē, ziņo portāls newsru.com.

Mācību iestādes administrācija, uzzinot par šo sarunu, aizliedza meitenei apmeklēt bērnu dārzu 10 dienas, jo uzskata, ka šie draudi ir pilnīgi nopietns iemesls. Meitenes personīgajā lietā ierakstīja, ka tā draudēja izrīkoties ar citiem, vecāki uztraucas, ka tāda veida uzraksts var kaitēt meitenei iestāties citās mācību iestādēs.

Meitenes vecāki bija spiesti izmantot advokāta pakalpojumus, ASV advokāti diezgan bieži saskaras ar tāda veida precedentiem. Pārrunu rezultātā mācību iestādes administrācija samazināja termiņu no 10 dienām līdz 2 dienām. Plašu rezonansi sabiedrībā izsauca šis gadījums, jo ASV 2012.gada 14.decebrī Konektikutas štatā vienā no skolām Ādams Lenzs nošāva 26 cilvēkus, pēc tā ASV grib veikt labojumus normatīvajos aktos, lai aizliegtu ieroču brīvo iegādāšanos un nēsāšanu.

Prezidents Baraks Obama apsolīja tuvākajā laikā risināt šo jautājumu, lai izvairīties no līdzīgām traģēdijām. 2013.gadam sākoties ASV jau notika vairākas apšaudes.


Написать комментарий