Sanktpēterburgas vicegubernatore: Daugavpilij jākļūst par Austrumeiropas Meku

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

2013.gada 22.janvārī Daugavpili apmeklēja Sanktpēterburgas delegācija ar Sanktpēterburgas vicegubernatoru O.Kazancevu priekšgalā.

Vizīte mērķis bija parakstīt Vienošanos par sadarbību veselības aprūpes jomā, kura tika noslēgta starp Sanktpēterburgas pilsētas vadību un Daugavpils pilsētas domi.

Tiekoties ar pašvaldības pārstāvjiem, O.Kazanceva atzīmēja, ka viņu aizkustina tas, ka Daugavpils atceras un ciena cilvēkus, kuri piedalījušies Otrajā pasaules karā. Kā arī vicegubernatore atzīmēja, ka plāno attīstīt sadarbību ar Daugavpili, meklējot jaunas sadarbības jomas un virzienus, jo pilsētu attiecības ir ļoti labas.

Atbildot uz portāla Gorod.lv jautājumu par to, kādi sadarbības virzieni varētu tikt attīstīti, vicegubernatore paziņoja, ka par sadarbības galveno virzienu uzskata ekonomiku, tuvākajā laika galvenais uzdevums ir sakaru dibināšana un nostiprināšana uzņēmējdarbības jomā.

„Latvijai ir milzīgs potenciāls, tomēr, neskatoties uz esošo sadarbību tirdzniecības jomā, Krievijā pastāv zināma nostalģija pēc Latvijas precēm, kuru mūsu tirgū ir maz. Ļoti maz ir Latvijas pārtikas preču. Diemžēl pēdējā laikā nepietiekama uzmanība tiek pievērsta tradicionālajiem mākslas izstrādājumiem”, - paziņoja O.Kazanceva.

Vicegubernatore atzīmēja, ka Sanktpēterburga cer uz savstarpējām investīcijām, jo pēdējā laikā vērojama gan Latvijas, gan Krievijas biznesa attīstība. Šajā ziņā par lielu priekšrocību tiek uzskatīts kvalificēts darbaspēks, kas raksturīgs abām pilsētām – tas esot svarīgi sakaru dibināšanā uzņēmējdarbības jomā, uzskata vicegubernatore.

Pēc O.Kazancevas domām, būtiska sadarbības joma it tūrisma joma. Viņasprāt, pilsētām jāpievēršas kādreizējai praksei, kuras ietvaros brālības pilsētas bieži vien apmainījās ar tūristiem. Abām pilsētām šajā ziņā ir milzīgs potenciāls. Kā svarīgs Daugavpils tūrisma objekts tika minēts M.Rotko mākslas centrs. Vicegubernatore uzskata, ka Daugavpilij jākļūst par Austrumeiropas tūrisma Meku.

„Pastāv arī citi sadarbības virzieni, lai tie tiktu attīstīti, mums biežāk jākontaktējas. Dažreiz viss sākas ar kaut ko mazu, bet vēlāk cilvēki nonāk pie daudzām sadarbības iespējām. Manuprāt, varētu izveidoties interesanta sadarbība humanitārajā jomā, jāturpina sadarboties sociālajā un veselības aprūpes jomās”, - atzīmēja O.Kazanceva.

Tikšanās gaitā tika parakstīta Vienošanās par Daugavpils un Sanktpēterburgas sadarbību, kura paredz, ka Daugavpils pilsētas dome segs medicīnas pakalpojumu maksu Daugavpils iedzīvotājiem, kuri ir apbalvoti ar zīmi „Žiteļu blokadnogo Ļeņingrada” vai medaļu „Za oboronu Ļeņingrada”, savukārt Sanktpēterburgas vadība nodrošinās Daugavpils pilsētas veselības aprūpes iestādēs strādājošo speciālistu ar augstāko medicīnisko izglītību profesionālās sagatavotības līmeņa celšanu Sanktpēterburgas medicīnas iestādēs.



Написать комментарий