Par audita rezultātiem SIA „Rēzeknes Namsaimnieks”

foto: aprilheywardresearchnews.wordpress.com
foto: aprilheywardresearchnews.wordpress.com

Pamatojoties uz Rēzeknes pilsētas domes rīkojumu un iekšējā auditora darbības plānu 2012. gadam, no 2012. gada 1. oktobra līdz 2012. gada 15. novembrim iekšējais auditors veica SIA „Rēzeknes Namsaimnieks” pārbaudi par laika periodu no 2011. gada 1. janvāra līdz 2012.gada 1.septembrim. Par to informē Rēzeknes pašvaldības portāls. 

Audita mērķis bija iegūt pārliecību, ka SIA „Rēzeknes Namsaimnieks” dzīvojamo māju pārvaldīšana un apsaimniekošana tiek veikta atbilstoši normatīvo aktu prasībām, kā arī izstrādāt jaunus normatīvus dokumentus uzņēmuma darba pildīšanai. Tika pārbaudīti vairāki SIA „Rēzeknes Namsaimnieks” darbības aspekti: pārvaldīšanas un apsaimniekošanas maksas aprēķināšanas kārtība, sanitārās apkopes prasību ievērošana, kapitāldaļu turētāja lēmumu/rīkojumu izpilde, iespējamais interešu konflikts amatpersona darbībā, kā arī tika izskatītas dzīvojamo māju dzīvokļu īpašnieku sūdzības, kas tika iesniegtas pašvaldībai.

Audita rezultātā tika konstatētas atsevišķas nepilnības uzņēmuma darbā, piemēram, netika ievērotas visas normatīvo aktu prasības, nepareizi tika veikti iedzīvotāju informēšanas pasākumi. Pamatojoties uz audita gaitā konstatēto, auditors iesaka veikt pasākumu virkni dzīvojamo māju apsaimniekošanas un pārvaldīšanas jomā. Rēzeknes pilsētas domes Pilsētas saimniecības pārvaldei ieteikts veikt sekojošas darbības: sagatavot izskatīšanai domes sēdē jaunu pašvaldības dzīvojamo māju pārvaldīšanas deleģējuma līgumu, izskatīt īres maksas noteikšanas kārtību, kā arī nodrošināt dzīvojamo telpu īres līgumu un īres maksas uzskaiti.

Šobrīd SIA „Rēzeknes Namsaimnieks” jau īsteno audita rezultātā ieteiktos pasākumus: slēdz ar dzīvojamajām mājām kopīpašuma daļas pārvaldīšanas līgumu pēc noteiktā parauglīguma, nodrošina dzīvojamo māju lietu kārtošanu, nodrošina dokumentu, kas attiecas uz māju lietu kārtošanu ievietošanu SIA „Rēzeknes Namsaimnieks” mājaslapā, nodrošina pašvaldības dzīvojamo māju pārvaldīšanas un apsaimniekošanas maksas aprēķināšanu atbilstoši normatīvo aktu prasībām, veic administrācijas izmaksu pārdali proporcionāli ieņēmumu gūšanas veidam, veic pasākumus debitoru parādu piedziņas procesa uzlabošanai, kā arī ievēro likumā „Par valsts un pašvaldību finanšu līdzekļu un mantas izšķērdēšanas novēršanu” noteikto aizliegumu izsniegt jebkāda veida aizdevumus un dot galvojumus.


Написать комментарий