“BMW i3” elektromobilim piedāvās motocikla dzinēju

foto: delfi.lv
foto: delfi.lv

Kompānija "BMW" elektromobiļa "i3" pircējiem par papildus samaksu piedāvās divcilindru motocikla dzinēju, kas lādēs akumulatorus un tādējādi ļaus elektromobilim 144 kilometru distances vietā nobraukt līdz pat 400 km, vēsta aģentūra "Automotive News" ar atsauci uz "BMW" pētniecības un attīstības nodaļas vadītāju Herbertu Dīsu.

Motocikla motors tiks uzstādīts "BMW i3" elektromobiļa bagāžas nodalījumā. Dīss pieļauj, ka daudzi "i3" pircēji izvēlēsies šo opciju, lai novērstu bažas par citkārt samērā nelielo nobraucamo distanci bez atkārtotas akumulatoru uzlādes. Tāpat viņš uzskata, ka šis motocikla dzinējs elektromobiļa ekspluatācijā būs efektīvs tikai tad, ja to nāksies izmantot samērā reti. Citkārt, ja ik dienas jānobrauc lieli attālumi, pēc Dīsa domām, piemērotāks būs tradicionālais hibrīds.


Kā intervijā atklājis Dīss, "BMW" plāno, ka "i3" tirdzniecības sākumā, kas startēs šāgada beigās, katrs otrais izvēlēsies papildus aprīkojumā esošo motocikla dzinēju, bet vēlāk šis īpatsvars pieprasījumā mazināšoties līdz 20%. Pagaidām netiek atklāts, cik šāda opcija pircējiem izmaksās.

Jau rakstījām, ka "BMW i3" elektromobilis būs pieejams kā trīs, tā arī piecu durvju versijā. Tas aprīkots ar 170 ZS elektromotoru.


Написать комментарий