Greenpeace atklāja 14 projektus, kuri apdraud pasaules klimatu

foto: markos040122.deviantart.com
foto: markos040122.deviantart.com

Pasaules ekonomikas forumā, kurš bija atklāts Davosā, Greenpeace publicēja ziņojumu. Tajā bija norādīti 14 projekti, kuri apdraud pasaules klimatu, ziņo portāls top.rbc.ru.

Runa iet par energoresursu ieguvi – naftas ieguvi Kanādā un Venecuēlā, Brazīlijā un Meksikā, ogļu ieguves paplašināšanu ASV, Austrālijā, Indonēzijā, Ķīnā, gāzes ieguves paplašināšanu Āfrikā, naftas ieguvi Irākā un naftas un gāzes ieguves uzsākšanu Arktikas šelfā.

Šos projektus realizē Shell, BHPBiliton, Peabody, Enbridge, Gazprom, CairnEnergy, Petrobras un BP kompānijas.

„Šis saraksts norāda uz to, ka valdība sakot par dabas aizsardzības pasākumu veicināšanu vienlaikus īsteno projektus, kuri apdraud pasauli kopumā,” teica Kumi Naidu Greenpeace izpilddirektors. Līdz 2020.gadam pēc šo projektu īstenošanas CO2 izmešu daudzums atmosfērā palielināsies vairākas reizes. Tas nozīmē, ka Kiotas protokola noteikumi netiek izpildīti.

Saskaņā ar Starptautiskās enerģētikas aģentūras pētījumiem līdz 2050.gadam temperatūra paaugstināsies par 3,5-4 grādiem pēc Celsija skalas. Ja būs īstenoti šie projekti, tad sasilšana būs līdz 5 grādiem, tad cilvēce nevarēs kontrolēt klimata izmaiņas.

Krievija šobrīd ieņem ceturto vietu CO2 izmešu daudzumā. Ja sāks energoresursu ieguvi Arktikā, tad sekas ir neparedzamas. K. Naidu uzskata, ka valstīm ir jāatsakās no projektu realizācijas. Ir jāizstrādā jauni projekti, kuri veicinātu atjaunojamo resursu izmantošanu. Greenpeace uzskata, ka ideja ir pilnīgi realizējama, par to organizācija ir uzrakstījusi ziņojumu Energy [R] evolution – 2012.


Написать комментарий