Indras vidusskolas komanda kļuva par „Zvaigžņu klasi” un vinnēja braucienu uz Stokholmu

foto: kraslava.lv
foto: kraslava.lv

Kā ziņots, jau trešo gadu apgāds „Zvaigzne ABC" rīkoja erudīcijas konkursu 5.-9. klašu skolēniem „Zvaigžņu klase”, bet pirmo reizi konkursa finālisti tikās klātienē, lai cīnītos par galveno balvu – jūras ceļojumu visai komandai uz Stokholmu.

Atgādināsim, ka konkursa finālā par minēto balvu cīnījās arī divas Krāslavas novada Indras vidusskolas komandas: 6.klases skolēni – Laimonis Skrepļonoks, Glorija Urbanoviča, Aina Veličko, Andžejs Petkevičs, Artūrs Smertjevs (komanda „Indra”), kuriem palīdzēja klases audzinātāja Vija Sjadro, un 9.klases skolnieces Ieva Jokste, Ilze Zarovska, Elza Konstantinoviča un Elizabete Pļaviniece (komanda „Indras rozes”).

Konkursā bija jāatbild uz jautājumiem ģeogrāfijā, dabaszinībās, literatūrā, angļu valodā, jāatrisina cietais rieksts un jāveido instalācija par kādu literāro varoni. Rezultātā 291 komandu konkurencē komanda „Indra” ierindojās 4.vietā un balvā ieguva iespēju pavadīt laiku piedzīvojumu parkā „Mežakaķis”, Zvaigznes ABC grāmatas, „Ilustrētā Junioriem” žurnālus, kā arī interesantu sienas kalendāru un biļetes uz Latvijas Dabas muzeju.

Savukārt 9.klases meitenes finālā ieguva „Zvaigžņu klases” titulu, apsteidzot visu reģionu un Rīgas skolu komandas. Meitenes balvā ieguva ceļojumu uz Stokholmu, Zvaigzne ABC grāmatas 100 latu vērtībā, „Ilustrētā Junioriem” gada abonementu, kā arī biļetes uz Latvijas Dabas muzeju.

Piedalīšanās konkursā „Zvaigžņu klase” skolēniem parādīja, ka skolā gūtās zināšanas ir ļoti noderīgas, kā arī tika pilnveidota prasme strādāt komandā un gūta pirmā pieredze, filmējoties tiešraidē.


Написать комментарий