BTA: 70% apdrošināto konstatē saslimšanu ar vēzi

foto: lat.mixnews.lv
foto: lat.mixnews.lv

Aptuveni 70% no izmaksātajām atlīdzībām nelaimes gadījumu apdrošināšanas riskā "kritiskās slimības" veido izmaksas cilvēkiem, kuriem konstatēta saslimšana ar kādu no vēža formām, šādi secinājusi apdrošināšanas kompānija "BTA Insurance Company".

"Kompānijas dati liecina, ka 70% no izmaksātajām atlīdzībām nelaimes gadījumu apdrošināšanas riskā "kritiskās slimības" veido izmaksas cilvēkiem, kuriem konstatēta saslimšana ar kādu no vēža formām. Lielākā daļa izmaksu veiktas par saslimšanu ar krūts vēzi, kas ir viena no izplatītākajām vēža formām Latvijā un, pēc Centrālās statistikas pārvaldes (CSP) 2011.gada datiem, pirmreizēji tika konstatēta 1235 sievietēm, kas ir par 17% vairāk nekā 2010.gadā un par 26% vairāk nekā 2009.gadā. Savukārt 30% atlīdzību šajā "kritisko slimību" riskā izmaksātas cilvēkiem pēc infarkta," paskaidroja kompānijas sabiedrisko attiecību vadītāja Aīda Šmits.

Apdrošināšanas kompānija pēc polišu datiem ir secinājusi, ka ar vēzi lielākoties saslimstot cilvēki vecumā no 52 līdz 59 gadiem, savukārt infarkts visvairāk piemeklējot cilvēkus vecumā no 41 līdz 52 gadiem, kam par iemeslu visbiežāk ir cilvēku dzīvesveids – ilglaicīgs stress, atpūtas trūkums, nepareizs uzturs.

"Pēc pēdējiem datiem varam secināt, ka vēzis par nāves cēloni kļūst tikpat bieži kā infarkts vai insults," uzsvēra kompānijas Personu apdrošināšanas departamenta direktore Katrīna Radzinska.


Написать комментарий