Ķīnieši ziņu avotu meklējumos uzlauž 53 “The New York Times” darbinieku datorus

foto: pressgazette.co.uk
foto: pressgazette.co.uk

Ķīniešu hakeri četrus mēnešus ir rīkojuši uzbrukumus avīzei "The New York Times" un tās darbinieku datoriem, paziņoja pati avīze.

Uzbrukumi sākās 2012.gada oktobra beigās, uzreiz pēc tam, kad tika avīze publicēja rakstu par Ķīnas premjerministra Veņa Dzjabao ģimenes bagātībām.

Ļaunprāši uzlauza avīzes Šanhajas nodaļas vadītāja Deivida Barbosas, kā arī "The New York Times" Dienvidāzijas biroja vadītāja Džima Jardlija elektroniskā pasta kastītes. Barbosa bija Ķīnai netīkamā raksta autors, savukārt Jardlijs bija vadījis izdevuma pārstāvniecību Pekinā.

Avīze uzsver, ka hakeri mēģināja noskaidrot avotus, kas ziņoja par Veņa Dzjabao ienākumiem. "The New York Times" noalgotie drošības speciālisti neatrada pierādījumus tam, ka hakeriem būtu izdevies iegūt piekļuvi ar šo publikāciju saistītām vēstulēm vai failiem.

Meklējot informāciju par Ķīnas premjerministra ienākumiem, ļaundari uzlauza 53 "The New York Times" darbinieku personiskos datorus. Tomēr hareriem neesot izdevies nozagt nekādu informāciju par izdevuma klientiem.

Avīzes noalgotie drošības speciālisti uzsver, ka uzbrukumi notika, izmantojot iepriekš uzlauztus ASV universtiātēs esošus datorus. Pēc viņu rīcībā esošas informācijas, šos pašus datorus iepriekš izmantoja Ķīnas militāristi, lai uzbruktu ASV armijas līgumklientiem.

Vienlaikus Ķīnas nacionālās aizsardzības ministrijas pārstāvis pieņēmumus par to, ka Ķīnas militāristi veiktu kiberuzbrukumus, nosauca par "neprofesionāliem" un "nepatiesiem".


Написать комментарий