Veselības ministre: Daugavpils medicīniskās iestādes pārvarējušas krīzi

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Kā ziņots, trešdien, 30.janvārī, Daugavpili ar vizīti apmeklēja veselības ministre Ingrīda Circene. Ministre apmeklēja Daugavpils Psihoneiroloģisko slimnīcu, piedalījās jauno ātrās palīdzības operatīvo transportlīdzekļu prezentācijā, apmeklēja Latgales uroloģijas centru, tikās ar pilsētas Domes priekšsēdētāju Žannu Kulakovu un atbildēja uz plašsaziņas līdzekļu pārstāvju jautājumiem. 

Atbildot uz portāla Gorod.lv jautājumu par to, kādas, viņasprāt, problēmas raksturīgas medicīnas jomai Latgalē, un ko šajā jomā varētu uzskatīt par pozitīvām tendencēm, I.Circene paziņoja, ka medicīnas jomai raksturīgās problēmas ir līdzīgas visā valstī. Kā arī ministre norādīja, ka, neskatoties uz tradicionālajām problēmām, viņa saskata pozitīvās tendences mūsu reģiona medicīnas jomā.

Veselības ministre ļoti pozitīvi novērtēja Latgales uroloģijas centra darbību, atzīmējot, ka tas esot labs piemērs tam, ka cilvēki var atjaunot un attīstīt kādu medicīnas sfēru. I.Circene augsti novērtēja centra mūsdienīgu aprīkojumu, apsolot meklēt iespējas, lai valsts varētu atbalstīt šāda veida medicīnas iestādes, kur, pateicoties jaunam aprīkojumam, tiek veiktas izmeklēšanas un ātri tiek sniegta nepieciešamā palīdzība. Turklāt, pateicoties jaunam aprīkojumam, paveras plašas iespējas vecāku pacientu ārstēšanai, kurus veselības problēmu dēļ nevar operēt.

Valsts ir ieinteresēta, lai medicīnas jomai iedalītie līdzekļi nodrošinātu palīdzības sniegšanu pēc iespējas lielākam pacientu skaitam, un, lai cilvēks nepavadītu slimnīcā vairākas nedēļas, bet dažu dienu laikā saņemtu palīdzību un turpinātu rehabilitēties mājās, paziņoja ministre.

I.Circene piebilda, ka mūsu valstī medicīna esot pārvarējusi dziļu krīzi, kas vērojams arī Latgalē. Piemēram, pagājušā gada vidū Daugavpils Psihoneiroloģiskai slimnīcai bija izveidojušies parādi, finanšu situācija bija visai sarežģīta, tomēr gada beigās situācija uzlabojās, kas notika arī pateicoties iestādes vadībai.

Pēc ministres domām, gan psihoneiroloģiskā, gan reģionālā slimnīca pēdējā pusgada laikā apliecināja, ka ir pārvarēta smaga situācija, kurā bija vērojamas ekonomiskās krīzes sekas. Pēc I.Circenes vārdiem, to veicināja lēmums par observācijas gultu skaita palielināšanu medicīnisko iestāžu pieņemšanas nodaļās, pateicoties kam slimnīcas izvairījās no pārstrādes, kura tika vērojama iepriekšējos gados.


Написать комментарий