Inga Goldberga: M.Rotko mākslas centrs spēs ieinteresēt gan tūristus, gan pilsētniekus

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Daugavpils cietoksnī esošais M.Rotko mākslas centrs uzsācis savu darbu, nesen notikušajā tūrisma darba grupas sēdē ziņoja Centra mārketinga speciāliste Inga Goldberga.

Pēc viņas vārdiem, šobrīd tiek strādāts pie jaunā tūrisma produkta formulējuma, tiek izstrādāta cenu politika, ekskursiju veidi, darba laiks utt. Visi sagatavotie piedāvājumi tiks iesniegti pilsētas pašvaldībai izskatīšanai jau februāra vidū. Visa nepieciešamā informācija būs pieejama Centra apmeklētājiem un ceļojumu operatoriem. Turklāt, nepieciešams atrisināt jautājumu par gidu darbu, izlemjot, kas tos piedāvās: privātfirmas vai Dome.

„Pašlaik notiek visai sarežģītas pārrunas ar apdrošināšanas aģentiem par mākslinieka sešiem oriģināldarbiem, kurus tiek plānots izstādīt mūsu Centrā. Tiek lemts, kādā veidā un kad gleznas tiks nogādātas uz Daugavpili, ievērojot visus starptautiskos drošības noteikumus, kas ir ļoti dārgi un problemātiski. Oriģināldarbi tika novērtēti lielā naudas summā, var rasties problēma, kur ņemt papildlīdzekļus, ja izdevumi pārsniegt plānoto summu”, - paziņoja Inga Goldberga.

Tomēr speciāliste apliecināja, ka M.Rotko mākslas centra atklāšanas dienā 24.aprīlī visas gleznas varēs aplūkot Daugavpilī.

Mākslas centra publisko pasākumu plāns jau sastādīts, tajā akcentēti divi nozīmīgi pasākumi. Aprīlī gaidāma ne tikai Rotko sektora digitālās ekspozīcijas un viņa oriģināldarbu atklāšana, bet arī dažādu izstāžu prezentācija.

Otrais ieplānotais pasākums ir Marka Rotko dzimšanas svinības septembrī un plenēra rīkošana jaunajā rezidencē.

Tiek plānots, ka Mākslas centrā ik mēnesi tiks organizēti lieli pasākumi – izstādes un koncerti, kuru mērķauditorija būs ne tikai tūristi, bet arī pilsētas un reģiona iedzīvotāji.

„Ceru, ka Centrs ieinteresēs visus tā apmeklētājus. Un pat ja cilvēks nav mākslas pazinējs, viņam būs interesanti apmeklēt kultūras pieminekli”, - ir pārliecināta Inga Goldberga.


Написать комментарий