Gaisa temperatūras svārstības Daugavpils pilsētas dienestiem nav sagādājušas problēmas

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Gaisa temperatūras svārstības, kuru rezultātā notiek sniega kušana, DzKSU problēmas nav sagādājušas, portālam Gorod.lv paziņoja uzņēmuma izpilddirektore Valentīna Dedele

Pēc viņas vārdiem, sētnieki strādāja parastā režīmā, strādnieki tīrīja sniegu uz jumtiem, kur tas bija nepieciešams. Pilsētnieku sūdzības netika saņemtas, atzīmēja V.Dedele.

Savukārt ''SpecATU” vadītājs Valērijs Golubevs paziņoja, ka vakar situācija uz ceļiem bija daudzmaz normāla, tomēr šodien no rīta vairākos ceļu posmos izveidojas apledojums. Speciālisti seko līdzi situācijai, sētnieki sāk strādāt plkst.5:00, apstrādājot ceļu segumu ar pretapledojuma maisījumu.

Pēc V.Golubeva vārdiem, uzņēmums dara visu iespējamo, lai no jumtiem tekošais ūdens un kustošais sniegs neapdraudētu gājējus. Pēc sinoptiķu prognozēm, neliels sals naktī un visai silts laiks dienā saglabāsies arī tuvākajās dienās, tāpēc ''SpecATU” turpina sekot līdzi situācijai un operatīvi pildīt savus pienākumus.

Jāatzīmē, ka vakar Rīgā kustošais sniegs izraisīja ledus kārtas veidošanos uz ceļiem un ietvēm, palielinot iespējas gūt traumas. Šajā sakarā Rīgas vicemērs Andris Ameriks uzdeva mobilizēt visus pašvaldības dienestus, lai operatīvi uzlabotu pilsētas ielu stāvokli. Tika uzdots mobilizēt visus sētniekus un nekavējoties apstrādāt ietves ar smiltīm un sāli, pārbaudīt privātīpašumus un teritorijas, iesakot notīrīt jumtus no sniega un ledus, nodrošināt ietvju normālu stāvokli. 


Написать комментарий