Rēzeknē tiks prezentēta jaunā grāmata par Latgali

foto: nozare.info
foto: nozare.info

Rēzeknes augstskolas prorektore un grāmatas par Latgali tapšanas ieceres autore Ilga Šuplinska pastāstīja portālam Gorod.lv, ka 22.februārī plkst.13.00 Rēzeknes augstskolas aktu zālē notiks grāmatas "Latgolys lingvoteritorialuo vuordineica" prezentācijas svētki.

Pēc Šuplinskas kundzes vārdiem, grāmatas tapšanā piedalījās 21 pētnieks, kurš ES projekta ietvaros vāca un apkopoja informāciju par latgaliešu kultūru, ģeogrāfiju, vēsturiskajām vietām, tradīcijām, svarīgiem notikumiem, veica vairāk nekā 2000 cilvēku – latgaliešu valodas nesēju –anketēšanu. Grāmatas 880 lapās divos sējumos aprakstītas vairāk nekā 300 Latgales kultūras īpatnības.

Idejas autore atzīmēja, ka grāmata tika veidota ar mērķi palīdzēt saprast latgaliešiem, kas ir Latgale un latgaliešu kultūra. Tādēļ šobrīd grāmata tiek popularizēta lielākajās Latvijas reģionālajās bibliotēkās, Latgales vidusskolu bibliotēkās un, protams, akadēmiskajā vidē. Grāmata „Latgolys lingvoteritorialuo vuordineica” atrodama arī Pleskavas valsts universitātē un Sanktpēterburgas valsts universitāte.
Pēc Šuplinskas kundzes vārdiem, visi interesenti tiek aicināti apmeklēt grāmatas prezentāciju, pasākuma gaitā izdevumi tiks dāvināti organizāciju pārstāvjiem, skatītājiem tiks organizēti konkursi.


Написать комментарий