Maikls Medsens savā fermā slēpa trīs afroamerikāņu vergus

foto: oldtv.akado.ru
foto: oldtv.akado.ru

Ir zināms, ka ASV verdzība jau sen ir atcelta. Toties, slavenais aktieris Maikls Medsens turēja savā fermā trīs vergus, Misisipi štatā. Vergiem (22-35 gadi) izdosies piedzīt tikai naudas summu, bet cietums aktierim nedraud, ziņo portāls rkm.kiev.ua.

Pēdējais ASV štats, kurš ratificēja Konstitūcijas 13.labojumu bija Misisipi štats. Šīs Konstitūcijas labojums paredz verdzības atcelšanu. NBC news atzīmē, ka tas notika pēc 148 gadiem, kad visā ASV teritorijā tas stājās spēkā.

1995.gadā Senāts un štata Misisipi pārstāvju palāta vienbalsīgi ratificēja 13.labojumu, toties oficiālo spēku tā neieguva, jo dokumenta kopija nebija nosūtīta uz ASV Federālo reģistru. Tātad oficiāli štata teritorijā verdzība turpināja pastāvēt.

Šim kāzusam tikai nesen pievērsa uzmanību Misisipi Universitātes docētājs Randžans Batra, kurš pamanīja kļūdu. Tāpēc tikai 2013.gada 7.februārī ASV Federālā reģistra priekšsēdētājs Čārlzs Barts paziņoja par labojuma spēkā stāšanos Misisipi štata teritorijā.
ASV Konstitūcijas 13.labojums stājās spēkā 1865.gadā 6.decembrī, to ratificēja trīs ceturtdaļas štatu. Daži štati to ratificēja tikai pēc simts gadiem, piemēram, Konektikutas štatā to ratificēja tikai 1976.gadā.

Tāpēc Maikls Medsens doto kāzusu izmantoja savā labā.


Написать комментарий